© Phile Deprez Winnaar Arlecchino 2016: Risto Kübar voor zijn rol in Dit zijn de namen

Arlecchino

Meest indrukwekkende mannelijke bijdragende rol

WINNAAR ARLECCHINO 2016:
Risto Kübar voor zijn rol in Dit zijn de namen

GENOMINEERDEN 2017:

VSCD Toneelprijs

Prijsuitreiking:

zo 17 sept 19.30 Uur SSBA Uitverkocht

Maarten Heijmans

voor zijn rol in Ibsen Huis van Toneelgroep Amsterdam

de Nederlandse Toneeljury:

“In de rol van Sebastiaan, het met het HIV-virus getroffen en ten dode opgeschreven personage uit Ibsen Huis keert Maarten Heijmans voor de laatste keer terug naar zijn ouderlijk huis. Heijmans maakt de pijn en de eenzaamheid van zijn personage voelbaar. De opstandigheid, het cynisme, de troost die hij put uit de muziek, de hunkering naar (moeder-)liefde, zit allemaal in zijn spel.”

Sanne den Hartogh

voor zijn rol in The Family van Theater Utrecht

de Nederlandse Toneeljury:

“Sanne den Hartogh houdt van zijn personage Kil, dat blijkt uit alles. Hij speelt hem verzenuwd, een aso met een kort lontje, een jongen die ieder moment kan ontploffen. Maar tegelijkertijd voel je zijn verwarring. Den Hartogh laat Kil boven zichzelf uitstijgen. Knap en ontroerend, met een geweldige beheersing van lijf en leden.”

Ferry Mingelen (voorzitter): “Liefde voor toneel en vakmanschap, dat verbindt ons. Dus streven we naar een mooie brede selectie. Dat is mijn inzet als juryvoorzitter. Of het lukt, moet nog blijken, want ik heb tenslotte meer verstand van politiek.”

De Nederlandse Toneeljury selecteerde de elf beste toneelvoorstellingen van het moment, de Officiële Juryselectie van het festival! Ook nomineerde zij diverse acteurs voor de belangrijkste Toneelprijzen van Nederland, die uitgereikt worden op het Gala van het Nederlands Theater.

Colombina

de Nederlandse Toneeljury

Louis d’Or

de Nederlandse Toneeljury

Theo d’Or

de Nederlandse Toneeljury