© Anna van Kooij

BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs

Winnaar BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2017: Untitled, 2017 van Nineties Productions / Paradiso Melkweg Productiehuis. Lees hier het juryrapport 2017.

De BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs is in het leven geroepen ter stimulering van jong theatertalent tot 35 jaar. De prijs wordt uitgereikt Tijdens de opening van het Nederlands Theater Festival op donderdag 7 september 2017 in de Stadsschouwburg Amsterdam. De winnaar ontvangt een bedrag van 45.000 euro voor het hernemen van de winnende voorstelling langs Nederlandse theaters en/of investering in een nieuwe productie.

De genomineerde voorstellingen voor deze prijs worden, indien haalbaar, tijdens het festival getoond. Zo fungeert BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs als springplank voor de meest veelbelovende (jonge) theatermakers, die op deze manier ook binnen het Nederlands Theater Festival extra aandacht krijgen.

Genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2017:

Logo BNG CF

Prijsuitreiking:

do 7 sept 17.00 Uur SSBA Aanmelden niet meer mogelijk

Cock cock, who's there?

Samira Elagoz

Het leven is droom

Olivier Diepenhorst | Toneelschuur Producties

Windstilleven

Collectief Walden

IVANOV

Toneelschuur Producties / Nina Spijkers

Untitled, 2017

Nineties Productions | Paradiso Melkweg Productiehuis

Missie Márquez (deel 4, 5 en 6)

Kompagnie Kistemaker

Karaoki Kanye

Club Gewalt

Voorafgaand aan het officiële openingsprogramma van het Nederlands Theater Festival in de Stadsschouwburg wordt op donderdagmiddag 7 september in De Balie de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs uitgereikt.