© Anna van Kooij Winnaar Regieprijs 2016: THIBAUD DELPEUT

Regieprijs

Tijdens het Gala van het Nederlands Theater wordt sinds enkele jaren ook de Regieprijs uitgereikt. Deze prijs kent de Nederlandse Toneeljury toe voor de meest indrukwekkende regieprestatie van het afgelopen seizoen. Voor deze prijs wordt niet genomineerd.

Winnaar Regieprijs 2016: THIBAUD DELPEUT, voor de meest indrukwekkende regieprestatie van het afgelopen seizoen
De jury: “De zoektocht van de mens naar duiding en zingeving, een thema dat Delpeut vaker aangrijpt, slaat in Een soort Hades genadeloos over op de toeschouwers. In de portretten van allerlei bewoners van een psychiatrisch ziekenhuis raken we onze grip volledig kwijt op wat waar is en wat niet. We moeten ons overgeven aan het wereldbeeld, en het levenstempo van deze ‘anderen’ op het toneel.”
Download hier het volledige juryrapport.

Prijsuitreiking:

zo 17 sept 19.30 Uur SSBA Uitverkocht

Ferry Mingelen (voorzitter): “Liefde voor toneel en vakmanschap, dat verbindt ons. Dus streven we naar een mooie brede selectie. Dat is mijn inzet als juryvoorzitter. Of het lukt, moet nog blijken, want ik heb tenslotte meer verstand van politiek.”

De Nederlandse Toneeljury selecteerde de elf beste toneelvoorstellingen van het moment, de Officiële Juryselectie van het festival! Ook nomineerde zij diverse acteurs voor de belangrijkste Toneelprijzen van Nederland, die uitgereikt worden op het Gala van het Nederlands Theater.