Winnaar Theaterfotografie Prijs 2016: Erik Franssen

Theaterfotografie Prijs

De inschrijving voor de Theaterfotografie Prijs 2017 is geopend. Tot 1 mei 2017 kun jij jouw beste theaterfotoseries inzenden en meedingen naar deze prijs. In juni worden de genomineerden bekend gemaakt!

Let op onderstaande punten om jouw inzending geldig te laten zijn:
– Een fotoserie bestaat uit minimaal 3 en maximaal 10 foto’s
– Per fotograaf mogen niet meer dan vijf series worden ingestuurd
– Per productie mag één serie scènefoto’s ingestuurd worden

Lees voor inzending goed het reglement, zodat je op de hoogte bent van de voorwaarden die verbonden zijn aan deelname aan deze prijs. Download hier het Reglement Theaterfotografie Prijs 2017.

Schrijf je hier in voor de Theaterfotografie Prijs 2017

Sinds 2015 wordt tijdens het Nederlands Theater Festival de Theaterfotografie Prijs uitgereikt. In 2015 ging de prijs naar Sanne Peper voor haar foto van Onrendabelen van Toneelgroep Oostpool. Sinds 2016 wordt de prijs uitgereikt aan de beste serie theaterfoto’s. Erik Franssen won dat jaar de prijs voor zijn fotoserie van Oma mag ik mijn pop terug van Theater Gnaffel.
De winnaar ontvangt een cheque ter waarde van 2.500 euro, te besteden naar eigen inzicht. Tijdens het festival wordt de prijs uitgereikt, omringd door een feestelijk en inhoudelijk programma, en worden de genomineerde foto’s geëxposeerd.

De Theaterfotografie Prijs 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door DuPho.

DuPho-logo-rgb


Genomineerden Theaterfotografie Prijs 2016:

Winnaar Nikon Theaterfotografie Prijs 2015: Sanne Peper

Het Hamiltoncomplex

De Welwillenden

Het land Nod

De jury van de Theaterfotografie Prijs nomineert maximaal zes serie’s theaterfoto’s die kans maken op de Theaterfotografie Prijs.