© Kamerich & Budwilowitz EYES2

100% Selfmade 12+

Maas theater en dans / DOX

Acht jonge mannen, verliefd op dansen, met verschillende achtergronden en allemaal eigenwijze laatbloeiers, jagen hun droom na: een leven als danskunstenaar. Ze vechten zichzelf een weg naar de top en proberen de wereld naar hun hand te zetten. De jongens gooien alles in de strijd: krachtpatserij, humor, virtuositeit en trucjes. Totdat ze in hun ambities het plezier, hun kostbare vriendschap en zichzelf dreigen te verliezen. 100% Selfmade tackelt de prestatiemaatschappij door te laten zien dat tegenslagen een onverwachte bron van inspiratie kunnen zijn. Een voorstelling over vriendschap, durven falen, het volgen van je hart en nietsontziende liefde voor dans. DOX en Maas theater en dans werken met een team van jonge makers en dansers. Stoere gasten, van oorsprong breakers, die zich verdiepen in de wereld van de dans.

  • “Maar of het nu een overdreven blijmoedig dansje is op een nummer met melige lach-samples, of een klassieke passage op pianomuziek met best fraai uitgevoerde lifts in klassieke stijl: alles loopt opzettelijk met een sisser af. 100% Selfmade cultiveert op prikkelende en vooral ook humoristische wijze de onafgemaakte ambitie van dit '100 procent zelfgemaakte' optreden.”

    Het Parool
  • “De dansers zijn eigenzinnige aandachttrekkers, en op de juiste momenten zijn er meer gepolijste scènes, zoals de diverse solo's die worden 'uitgeprobeerd'. Het doen alsof ze honderd procent selfmade en onervaren in de theaterwereld zijn ('licht alleen op mij, zodat ik centraal sta in mijn eigen solo, zeg maar') werkt droogkomisch, maar vooral ontwapenend. Die lui zijn goed en volgen hun passie. Hoe bedacht ook.”

    de Volkskrant
Regie Arthur Rosenfeld
Kostuums Nicky Nina de Jong
Dramaturgie Moos van den Broek
Vormgeving Ascon de Nijs
Choreografie Arthur Rosenfeld i.s.m. Erik Bos, Niels van der Steen
Dans Dane Badal, Erik Bos, Thomas Bos, Giorgio Costa, Liam McCall, Mohamed Naaleye, Cris van Tol, Wouter Vrijlandt
vr 2 sept 19.30 Uur De Krakeling Kaarten
za 3 sept 21.00 Uur De Krakeling Kaarten