© Michiel Cotterink

4 onvermijdelijke gesprekken over theater en de wereld – deel 4

Tot slot….de toekomst

In samenwerking met Frascati, Vlaams Cultuurcentrum de Brakke Grond, NRC Handelsblad en de Boekmanstichting.

Precies een jaar gelden vond tijdens Nieuwe Grond de aftrap van deze unieke serie plaats, waarin gepoogd wordt op niet-beleidsmatige gronden ruimte te scheppen voor een nieuwe taal over de waarde van kunst. Sindsdien gingen o.m. Bas Heijne, Eric de Vroedt, Pascal Gielen, Willem Schinkel, Lotte van den Berg, Eric Corijn, Anna Tilroe en Dries Verhoeven met elkaar in gesprek. In de afsluitende editie maken we de balans op en blikken we vooruit. Met jonge kunstenaars en denkers worden er voorstellen geformuleerd voor de toekomst. Waar liggen nieuwe mogelijkheden? En wat betekent dit voor de plek van de kunstenaar en de kunstinstellingen in de samenleving? Vaste moderator Ann Demeester gaat in gesprek met een nieuwe generatie opinieleiders: onder andere Marjolijn van Heemstra, Farid Tarbaki, Siewert van Lienden en Ciska Hoet.

Lees hier de verslagen van de eerste drie edities van 4 onvermijdelijke gesprekken over theater en de wereld, die verschenen zijn in de Theaterkrant:

https://www.theaterkrant.nl/nieuws/onvermijdelijk-gesprek-deel-1-goede-kunst-wil-dissensus/ (Verslag van deel 1)

http://www.theaterkrant.nl/nieuws/onvermijdelijk-gesprek-deel-2-kunst-moet-tot-irritatie-leiden/ (Verslag van deel 2)

http://www.theaterkrant.nl/nieuws/verslag-onvermijdelijk-gesprek-deel-3-het-theater-als-conflictruimte-van-de-stad/ (Verslag deel 3)

 

ma 5 sept 20.30 Uur Brakke Grond Kaarten

Toegang: € 5