A slice of scenography – Just a taste

Nicky Nina de Jong

Scenograaf Nicky Nina de Jong stelt een tentoonstelling samen met de titel ‘A slice of Scenography.’ De komende jaren zal zij met een terugkerende expositie tijdens het Nederlands Theater Festival, het vak en ambacht van de scenograaf inzichtelijk maken. Elk jaar licht zij een onderdeel van het vakgebied uit.

Deze eerste editie ‘A slice of Scenography’ heeft als ondertitel: ‘Just a taste’: het is een eerste kennismaking. De tentoonstelling vindt plaats in de openbaar toegankelijke ruimtes van de Stadsschouwburg in Amsterdam en toont werk van ontwerpers van verschillende generaties en disciplines. Daarnaast kunnen bezoekers in gesprek gaan met scenografen en is er de mogelijkheid om je te verdiepen in het scenografisch denken. De tentoonstelling is het gehele festivalperiode gratis toegankelijk.

concept en artistieke leiding Nicky Nina de Jong
lichtontwerp Yuri Schreurders
technische
productie Daan Westendorp
productie Laura Savelkoul
A Slice of Scenography komt tot stand i.s.m. Bijzondere Collecties en Platfom-Scenography en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.
do 7 sept 15.00 Uur SSBA Gratis
vr 8 sept 15.00 Uur SSBA Gratis
za 9 sept 15.00 Uur SSBA Gratis
zo 10 sept 15.00 Uur SSBA Gratis
ma 11 sept 15.00 Uur SSBA Gratis
di 12 sept 15.00 Uur SSBA Gratis
wo 13 sept 15.00 Uur SSBA Gratis
do 14 sept 15.00 Uur SSBA Gratis
vr 15 sept 15.00 Uur SSBA Gratis
za 16 sept 15.00 Uur SSBA Gratis
zo 17 sept 15.00 Uur SSBA Gratis

De tentoonstelling A Slice of Scenography – Just a taste in de Stadsschouwburg Amsterdam laat de achterkant van het theater zien: decor-, licht-, en kostuumontwerp. A slice of Scenography dagelijks tussen 7 en 17 september te zien vanaf 15:00 uur tot aanvang van de voorstelling.