© Krista van der Niet

Bromance 15+

Toneelgroep Oostpool/Theater Sonnevanck

Het veilige dorpsleven van Tim en Bo wordt op z’n kop gezet als stadsjongen Jonas arriveert. Wat gebeurt er als gevoelens van vriendschap, jaloezie en liefde zich vermengen? Bromance is een tragikomedie die het broze proces van de ontluikende liefde toont. Het herinnert ons eraan dat wij de angst om ‘anders’ te zijn allemaal kennen. De voorstelling laat zien hoe moeilijk het voor jongeren is zich kwetsbaar op te stellen in een samenleving met onbuigzame codes.

Nog steeds is homoseksualiteit niet volledig geaccepteerd in de samenleving. Geweld tegen homo’s is toegenomen, sporters en politici komen slechts zelden uit de kast en in Rusland leidt homoseksualiteit vaak tot politieke spanningen. Een eerste liefde tussen twee mensen van hetzelfde geslacht is daardoor extra complex. Niet alleen de intimiteit tussen de prille geliefden, maar ook sociale verwachtingen staan op het spel. Twijfels over je geaardheid voeden de angst om buitengesloten te worden.

Timothy de Gilde zoekt in zijn theater vaak de grenzen op. Samen met schrijver Joachim Robbrecht zoekt hij het dit keer niet in het gewelddadige (GTA5, King Oeboe) maar waagt hij zich aan de intimiteit. Met drie talentvolle jonge acteurs (Willem Voogd, Daniel Cornelissen & Marius Mensink) maakt hij een oprechte, maar niet minder geestige en uitdagende voorstelling over misschien wel het meest beschreven en spannendste onderwerp denkbaar: beginnende liefde.

Regie Timothy de Gilde
Tekst Joachim Robbrecht
Musici Bart Rijnink
Dramaturgie Flora Verbrugge
Spel Daniel Cornelissen, Willem Voogd, Marius Mensink
Vormgeving Janne Sterke
wo 7 sept 19.30 Uur De Krakeling Kaarten
do 8 sept 19.30 Uur De Krakeling Kaarten