© Anne van Zantwijk

Dad – Nasrdin Dchar

Theaterbureau de Mannen / coproductie WAT WE DOEN

Hoe bereid je je voor op nieuw leven waar je volledig verantwoordelijk voor bent? Een nieuw leven in dit leven. In deze tijd. Het vaderschap is voor Nasrdin ook een confrontatie met zijn roots en hoe belangrijk die voor hem zijn. Welke elementen van het land, de cultuur, het geloof van zijn ouders – al die dingen die hij zo vanzelfsprekend heeft meegekregen in zijn opvoeding ‐ gaat hij overdragen op zijn kind?

DAD is een voorstelling over vaderschap. Over generaties. Over emigratie. Over toen, nu en straks. Over hier en daar. Over angst. Over liefde!

 • “Een liefdevolle, afwisselend grappige en licht melancholische voorstelling, met aandacht voor kleine details naast grote thema's.”

  de Volkskrant
 • “‘DAD’ van Nasrdin Dchar gaat ons allemaal aan.”

  NRC Handelsblad
 • “Dchar spreekt in DAD recht uit het hart en blijft dicht bij zichzelf.”

  De Telegraaf
spel Nasrdin Dchar
tekst Nasrdin Dchar, Floris van Delft
regie Floris van Delft
tekstbijdrage Bo Tarenskeen
decor Robin Vogel
licht GVDO lichtontwerpers
Een productie van Theaterbureau De Mannen i.s.m. Floris van Delft / De Verlichting.
zo 17 sept 16.00 Uur Carré Kaarten
TF LOGO 2017 officiele juryselectie GOUD TF LOGO 2017 alle
 • de Nederlandse Toneeljury:

  “Onze samenleving heeft maar weinig nodig om in vlam te schieten. Er is grote nood aan luisteren, overbrugging, begrip en inlevingsvermogen. Nasrdin Dchar doet in DAD opnieuw een ontroerende poging. Zijn jeugdverhaal uit Steenbergen, zijn vader/zoonschap, het politieke klimaat en zijn rol in de Ieder1Beweging. Nasrdin en regisseur Floris van Delft creëerden een prachtige sobere voorstelling waarvan de urgentie in elke zin aanwezig is.”