© Ben van Duin

De Familie Mansøn

Orkater/De Nieuwkomers: Lars Doberman

“I AM BRAND NEW – EVERYTHING I DO IS BRAND NEW.” CM

Geachte toeschouwer, wees welkom in het constant transformerende universum van Lars Doberman. Waar absurde humor en filmische fusionmuziek de enige houvast zullen zijn. Waar u zult kennismaken met hun – en uw – donkerste kant.

Het debuut van Lars Doberman, Een Bebop Verhaal, werd in 2014 geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. Het was gebaseerd op het leven en de muziek van jazztrompettist Chet Baker. Dit keer laten de makers zich inspireren door Charles Manson, de man die de wereld in 1969 deed opschrikken met een reeks gruwelijke moorden. Sindsdien zit hij in de gevangenis waar hij is uitgegroeid tot een heuse cultfiguur.

Met beeldend kunstenaar Jochem van Laarhoven dalen de makers van Lars Doberman af in de krochten van het duister, voor een deconstructie van de figuur Charles Manson. Zij proberen Het Kwaad te vangen, vorm te geven en het u in een live-demonstratie, te tonen. Want, wat is dat eigenlijk: Het Kwaad? En wat is er zo verschrikkelijk aantrekkelijk aan?

Lars Doberman is het muziektheatercollectief van Reinout Scholten van Aschat, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Mattias Van de Vijver en Jip van den Dool.

De Familie Mansøn is de 17e voorstelling van Orkater/De Nieuwkomers, het talentontwikkelingstraject van Orkater.

  • “En zo organiseren de Dobermannen een eigen soort magical mystery tour door een duister universum, eindigend met een fraai gezongen In My Room: een jongenskamertje, een eigen wereld, een gevangenis.”

    Volkskrant
regie Suze Milius
concept | spel | muziek Reinout Scholten van Aschat, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Mattias Van de Vijver, Jip van den Dool
vormgeving Jochem van Laarhoven
productie Colleen Smit
geluidsontwerp Robert van Delft
lichtontwerp Stefan Dijkman
do 1 sept 20.30 Uur Theater Bellevue Kaarten
vr 2 sept 19.30 Uur Theater Bellevue Kaarten
vr 2 sept 22.00 Uur Theater Bellevue Kaarten
TF LOGO 2015 LABELS-13
  • Jury BNG Bank Nieuwe Theater­makers­prijs:

    “Een sterke, muzikale voorstelling waarin de fascinatie voor de crimineel en sekteleider Charles Manson prachtig verbeeld wordt in een stroom van psychedelische beelden en associaties.”

  • de Nederlandse Toneeljury:

    “Voor De Familie Mansøn liet muziektheatercollectief Lars Doberman zich inspireren door levende legende, muzikant en seriemoordenaar Charles Manson. In een hallucinerende muzikale trip word je meegenomen in de waanzin van de verwrongen geest van Manson. In het oogstrelend decor, dat in stukken kan kantelen en uitwaaieren, worden de scènes door videokunstenaar Jochem van Laarhoven verdubbeld, uitvergroot en gefragmenteerd geprojecteerd. Zo nemen de beelden je mee naar alle denkbare dimensies van het Kwaad. De muzikaliteit spat er vanaf: de voorstelling begint en eindigt a capella en daar tussenin word je meegezogen in de jazzy, funky muzikale wereld van de Dobermannen.”

Orkater & Goldmund

Muziektheatervoorstelling van Thijs Maas en Wilko Sterke met hun nieuwe theatergroep Goldmund – een coproductie met Orkater. première 29 september 2016 / tournee 23 september t/m 26 oktober 2016

Muziektheatervoorstelling van Thijs Maas en Wilko Sterke met hun nieuwe theatergroep Goldmund – een coproductie met Orkater. première 29 september 2016 / tournee 23 september t/m 26 oktober 2016

DE NIEUWE THEATERMAKERS-PROLOGEN

Programma rond de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs