© Kurt Van der Elst

DE WARME WINKEL SPEELT DE WARME WINKEL

De Warme Winkel

In De Warme Winkel speelt De Warme Winkel creëert De Warme Winkel de ultieme versie van haar eigen wereld. Onnavolgbaar, poëtisch en doordrenkt van humor zetten zij de stijlmiddelen die de afgelopen jaren verfijnd zijn om in een spetterende en urgente apotheose, een sluitstuk in haar oeuvre; ons magnum opus. De Warme Winkel heeft altijd vol bewondering gekeken naar, en zich laten inspireren door, iconische voorstellingen van illustere collegae – de Volksbühne, Castellucci, Pina Bausch e.v.a.

Met De Warme Winkel speelt De Warme Winkel wil De Warme Winkel zich expliciet meten met deze groten. Wat kenmerkt de fameuze canon? Wat onderscheidt hen van de middelmaat?  En hoe komen wij daaroverheen? In een never ending search naar authenticiteit in een periode waarin cultuur eenvormig entertainment lijkt te worden creëert De Warme Winkel nu een even uniek als herkenbaar universum in De Warme Winkel speelt De Warme Winkel.

 • de groep is onvervalst highbrow, maar tegelijk toegankelijk en aanstekelijk, dankzij hun humor, ironie en zelfspot.

  NRC Handelsblad
 • “Het zijn de inleidende manoeuvres voor Café Müller. Wonderschoon en liefdevol gedanst, want dat kunnen ze ook bij De Warme Winkel. (...) Bijzonder knap.”

  Het Parool
 • “…fascinerende voorstelling, waarin jonge en rijpe theatermakers een hommage brengen aan de historie en die koppelen aan het vooruitgangsdenken.”

  De Volkskrant
 • “Eentje voor de geschiedenis”

  Theaterkrant.nl
concept | spel Mara van Vlijmen, Vincent Rietveld, Ward Weemhoff, Sofie Porro (stage), Kim Karssen (stage), Rob Smorenberg (stage)
eindregie Bianca van der Schoot
regie assisitentie Sanna Vrij
lichtontwerp Prem Scholte Albers
productie coördinatie Carry Hendriks
productieleiding Floortje Halters
productie Lisa Kampen (stage)
technische coördinatie | lichttechniek HP Hulscher
geluidstechniek Ivar van der Molen
zakelijke leiding Silvie Dees
planning | verkoop Marloes Marinussen
bureaumanagement Thomas Vandewalle
marketing | publiciteit Sanne van de Kraats
met dank aan Daniël Haije, Robert van Delft
do 7 sept 20.30 Uur SSBA Kaartverkoop start 1 juli 2017
vr 8 sept 20.30 Uur SSBA Kaartverkoop start 1 juli 2017
za 9 sept 20.30 Uur SSBA Kaartverkoop start 1 juli 2017
VSCD Mimeprijs TF LOGO 2017 officiele juryselectie GOUD
 • de Nederlandse Toneeljury:

  “Het oeuvre van De Warme Winkel heeft een grillig en verrassend karakter. De voorstelling De Warme Winkel speelt De Warme Winkel is onmiskenbaar een hoogtepunt in dat oeuvre. Waar kijk je als bezoeker naar? De Warme Winkel speelt De Warme Winkel is een voorstelling op het scherp van de snede en onderzoekt de begrippen plagiaat, authenticiteit, wat is 'echt' wat is niet 'echt' en hoe verhoudt het heden zich tot het verleden. Of sterker: de voorstelling onderzoekt die niet, de voorstelling ondergaat ze. Geraffineerd gaat de voorstelling die aanvankelijk wordt gespeeld door drie stagiaires over in de iconische choreografie van Pina Bausch: Café Müller. Zonder ironie en met grote toewijding dansen de spelers het stuk van Pina Bausch na. Een stuk waar ze geen toestemming voor hadden gekregen om het te mogen dansen, in een decor waar ze ook geen toestemming voor hadden gekregen om het te gebruiken. Plagiaat ten voeten uit. De Warme Winkel is in De Warme Winkel speelt De Warme Winkel op zijn meest anarchistisch. De Warme Winkel zoals De Warme Winkel op zijn best is.”