© Fred Debrock

Helpdesk

Wunderbaum - LET OP: nieuwe locatie! Atrium-Zuidas

Vanuit haar hooggelegen callcenter kijkt Karen Vandeputte uit over de stad. Hier runt zij Caren’s Company: een helpdesk die voorziet in vrijwel alle diensten en producten. Een gesprek met ‘Caren’ is meer dan alleen maar een gesprek: het is een ervaring.

Kropen we een paar miljoen jaar geleden vanuit het water het vasteland op, nu kruipt Karen langzaam en onomkeerbaar de virtuele ruimte in. Voor haar diverse klanten moet zij telkens andere specialisaties beheersen. En terwijl ze voortdurend nieuwe identiteiten aanneemt, komt ze steeds verder los te staan van haar oude ik.

Helpdesk is een intieme voorstelling op een spectaculaire locatie, waarbij het publiek gaandeweg zijn voyeursrol loslaat en onderdeel wordt van Karens versplinterde realiteit.

LET OP: de locatie van deze voorstelling is gewijzigd in: kantoorgebouw Atrium aan de Eduard van Beinumstraat, naast station Amsterdam Zuid. Het Atrium is goed te bereiken met de trein, de fiets of de auto. 
We zullen verzamelen in de ontvangsthal van het Atrium. Hier kun je eventueel iets drinken bij bistro Deauville. Om 20.30 zullen we gezamenlijk naar de voorstellingsruimte vertrekken.

ROUTEBESCHRIJVING: 
Met de trein – Het Atrium ligt direct naast station Amsterdam Zuid. Wanneer je van het station komt ga je naar uitgang Zuidplein, en dan direct links, tussen Starbucks en Wagamama door, over de taxiparkeerplaats. Je loopt langs de slagbomen met aan je linkerhand de Atrium parkeergarage. Vervolgens vind je aan je rechterhand de ingang van het Atrium.
Met de fiets – Je kunt je fiets parkeren in de gratis ondergrondse fietsenstalling op Zuidplein, aan station Amsterdam Zuid. Vervolgens loop je tussen Starbucks en Wagamama door, over de taxiparkeerplaats. Je loopt langs de slagbomen met aan je linkerhand de Atrium parkeergarage. Vervolgens vind je aan je rechterhand de ingang van het Atrium.
Met de auto – Het is mogelijk om je auto te parkeren in de Atriumparkeergarage op P3. Dit kost €4,50 per uur. Je kunt betalen aan de receptie in het Atrium. In de parkeergarage staat aangeduid hoe je naar de ingang aan de Eduard van Beinumstraat komt.

Spel Wine Dierickx, Rosa Reuten
Regie Matijs Jansen
Geluidsontwerp Richard Janssen
Vormgeving Maarten van Otterdijk
Productieleiding Linda Visser
Techniek Femke Diemer, Bart de Lange
Met dank aan de Millennium Toren
Producent Wunderbaum  
vr 2 sept 20.30 Uur Atrium-Zuidas Uitverkocht
za 3 sept 20.30 Uur Atrium-Zuidas Uitverkocht
zo 4 sept 20.30 Uur Atrium-Zuidas Uitverkocht
  • de Nederlandse Toneeljury:

    “Acteursgroep Wunderbaum schetst met Helpdesk een humorvol en tegelijk indringend portret van menselijke eenzaamheid en vervreemding in een maatschappij waarin prestatiedrang en individualisme hoogtij vieren. Wine Dierickx schittert in opgeruimdheid en stille wanhoop als motor achter een eenmansbedrijfje dat belooft voor ieders probleem een oplossing te hebben. In haar theatrale verbeelding van een haperende samenleving heeft Wunderbaum een ontzettend mooie vorm gevonden voor het aanwezig laten zijn van de onzichtbare stemmen aan de andere kant van de lijn. De telefoongesprekken bespelen op geraffineerde wijze je gemoed.”

Ferry Mingelen (voorzitter): “Liefde voor toneel en vakmanschap, dat verbindt ons. Dus streven we naar een mooie brede selectie. Dat is mijn inzet als juryvoorzitter. Of het lukt, moet nog blijken, want ik heb tenslotte meer verstand van politiek.”

De Nederlandse Toneeljury selecteerde de elf beste toneelvoorstellingen van het moment, de Officiële Juryselectie van het festival! Ook nomineerde zij diverse acteurs voor de belangrijkste Toneelprijzen van Nederland, die uitgereikt worden op het Gala van het Nederlands Theater.

Theo d’Or

de Nederlandse Toneeljury