Klapvee

Als de Beren Komen & Inge Wannet

Klapvee keert terug! Wegens groot succes is deze Fringe publieksprijswinnaar ook dit jaar weer te zien in de Stadsschouwburg.

Klapvee is een bijzondere locatievoorstelling over zien en gezien worden. Een ode aan de Stadsschouwburg Amsterdam: een plek vol poëzie en geschiedenis, vol spanning en drama. Midden in het hart van theaterminnend Nederland, tijdens het Nederlands Theaterfestival, zetten we je stil en laten we je kijken. Naar het gebouw, naar de mensen, naar jezelf. Klapvee balanceert op de grens tussen kijken en bekeken worden. Tussen geschiedenis en fantasie, tussen plan en toeval. Luisterspel en locatietheater vallen samen tot één unieke theatrale werkelijkheid, waarin de grens tussen publiek en voorstelling steeds verder vervaagt. Bekijk hier de videoboodschap van regisseur Inge Wannet en acteur Alex die ze tijdens de repetitie van 16 augustus opnamen. 

Klapvee is een samenwerking tussen Als de Beren Komen en Inge Wannet. De voorstelling vindt plaats in de Rotonde van de Stadsschouwburg, tijdens de inloop van andere voorstellingen die spelen op het festival. Klapvee is daarmee uitstekend te bezoeken voorafgaand aan één van de andere festivalvoorstellingen en vormt het ideale voorprogramma voor een prachtige avond theater. Lees hier een interview met de makers Koen Caris (tekst), Alex van Bergen (spel) en Inge Wannet (regie).

Let op: U kunt zich voor aanvang bij de TF Balie in de Stadsschouwburg melden, u zult vanaf daar begeleid worden naar de voorstelling.

Klapvee is een coproductie van Als de Beren Komen en Inge Wannet. Als de Beren Komen is in 2012 opgericht door theaterschrijver Koen Caris en acteurs Alex van Bergen en Malou van Sluis. Als de Beren Komen maakt toegankelijk nieuw repertoire op bijzondere locaties. Ook Inge Wannet maakt haar voorstellingen buiten de theaterzaal. Deze gedeelde liefde voor locatietheater bleek vruchtbare bodem te zijn voor een succesvolle samenwerking, die niet onopgemerkt is gebleven.

“Klapvee van Inge Wannet en Als De Beren Komen speelt zich weer een stuk dichter bij het theater af: namelijk in de foyer van de stadsschouwburg, waar het publiek van het prestigieuze Theater Festival, vlak voor aanvang van een voorstelling, als figurant fungeert. Samen met acteur Alex van Bergen, die ons via koptelefoons toespreekt, worden ze uitgebreid bekeken – en wij op onze beurt door hen. Ondertussen voltrekt zich een intiem liefdesverhaal met verrassend veel oog voor detail. Een integere ode aan het theater, en vooral aan haar vaak buitenissige publiek.” het Parool

“Klapvee is een fascinerend kijk- en luisterspel dat je in een prettig soort van verwarring brengt. Ben je nu de voorstelling of het publiek? En wie doen er allemaal mee? Tamelijk virtuoos wordt er gebruik gemaakt van de locatie. Naast een ode aan de stadsschouwburg is Klapvee vooral een theatraal monument voor het kijken, een betoverend monument. Na deze voorstelling kijk je werkelijk even met andere ogen naar wat je ziet.” De Daily Starfish

za 3 sept 18.45 Uur SSBA Kaarten
zo 4 sept 18.45 Uur SSBA Kaarten
ma 5 sept 19.15 Uur SSBA Kaarten
di 6 sept 19.15 Uur SSBA Kaarten
wo 7 sept 19.45 Uur SSBA Kaarten
do 8 sept 19.15 Uur SSBA Kaarten

De radicalisering van Sadettin K

Trouble Man | Frascati Producties

Stads­schouwburg Amsterdam
do 8 sept