Winnaar Nikon Theaterfotografie Prijs 2015: Sanne Peper

MASTERCLASS THEATERFOTOGRAFIE

door Sanne Peper

Ben jij (een beginnende) fotograaf en wil je je (verder) bekwamen in scènefotografie dan is deze masterclass iets voor jou!

In het kader van de Nikon Theaterfotografie Prijs organiseren wij dit jaar voor het eerst een tweedaagse masterclass theaterfotografie, gegeven door de winnaar van vorig jaar: Sanne Peper.

Op zondag word je gevoed met tips and trics van fotograaf Sanne Peper, waarna je deze kunt uitproberen tijdens het fotograferen van een scène uit Een soort Hades van Theater Utrecht. Hierna volgt een technisch, praktisch en inhoudelijk gesprek waarin we elkaars ongefilterde resultaten bekijken en beoordelen.

De resultaten van je (bewerkte) selectie worden op maandag besproken; aansluitend daarop wordt de Nikon Theaterfotografie Prijs uitgereikt, voorafgegaan door een panelgesprek over theaterfotografie.

Vanaf dit jaar wordt de Nikon Theaterfotografie Prijs toegekend aan de beste serie theaterfoto’s. De vijf genomineerde fotoseries worden tijdens het festival tentoongesteld in de Stadsschouwburg Amsterdam.

zo 4 sept 15.00 Uur SSBA AANMELDEN

Deze Masterclass Theaterfotografie is een tweedaagse cursus

zo 4 sept / 15.00 – 18.00 uur

ma 5 sept / 16.00 – 17.00 uur

Kosten: €75,00

Op ma 5 sept vindt aansluitend op de masterclass de uitreiking van de Nikon Theaterfotografie Prijs 2016 plaats van 17.00 – 19.00 uur.

UITREIKING THEATERFOTOGRAFIE PRIJS 2016

winnaar 2016: Erik Franssen voor zijn fotoserie van Oma mag ik mijn pop terug / Theater Gnaffel

Theaterfotografie Prijs

Jury Theaterfotografie Prijs

De jury van de Theaterfotografie Prijs nomineert maximaal zes serie’s theaterfoto’s die kans maken op de Theaterfotografie Prijs.