© Bas de Brouwer

Scheeps-Horeca

Frascati Producties | Jan Hulst | Kasper Tarenskeen

Jan Hulst en Kasper Tarenskeen schreven met Scheeps-Horeca een nieuw epos doorspekt met veel humor. Licht geïnspireerd op vermeende gedeelde roots in Indonesië onderzoeken zij met zo min mogelijk voorkennis hoe hun voorvaders de reis naar De Oost ervoeren. Wat drijft je om naar de andere kant van de wereld te reizen als het negen maanden duurt en je waarschijnlijk dood gaat onderweg? Het resultaat is een wilde reis door de tijd, vol absurde zijsprongen en scherpe observaties over de paralellen tussen het koloniaal verleden en het heden.

In dit coming-of-age drama gaan drie jongens op zoek naar vaste grond onder de voeten, maar vooral ook naar peper.

Jan Hulst & Kasper Tarenskeen (°1987 & °1988) zoeken de dunne scheidslijn op tussen melodrama en ironie: een stijl die zowel geestig als bloedserieus is, op de rand van domme special effects en diepzinnige contemplatie. Hun personages zijn vervreemd van hun omgeving en gaan op zoek naar een plek in de eeuwigheid. In januari 2015 maakten ze bij Frascati Producties met The Woods: een vervreemdend soort hyperrealisme. ‘Van Warmerdamse ironie’ aldus de Theaterkrant. Daarna volgde De Rekening (september 2015): een apocalyptische soort Jiskefet.

  • Scheeps-Horeca van Jan Hulst & Kasper Tarenskeen is een aanstekelijke zoektocht naar roem en zingeving.  ”

    Theaterkrant
tekst | regie Jan Hulst, Kasper Tarenskeen
spel Jim Deddes, Thomas Höppener, Tim Linde
kostuums Nola van Timmeren
lichtontwerp Attila Nemeth
productie Frascati Producties
wo 7 sept 20.30 Uur Frascati Kaarten
do 8 sept 20.30 Uur Frascati Kaarten
vr 9 sept 20.30 Uur Frascati Kaarten
za 10 sept 20.30 Uur Frascati Kaarten
TF LOGO 2015 LABELS-13 circuit x
  • Jury BNG Bank Nieuwe Theater­makers­prijs:

    “In een meeslepende mengeling van commentaar, humor en oprechte emoties laat deze voorstelling treffend de historisch zwakke plek van de Hollander zien: zijn grote zucht naar méér.”