© Stephan van Hesteren

Schwalbe speelt een tijd

Theatercollectief Schwalbe

Beste lezer,

We nodigen je uit om met ons de nacht in te gaan totdat het ochtend wordt. In de stille uren tussen 23:59 – 06:00 trekken wij onze werkhandschoenen aan en bouwen een reeks van beelden. We brengen oude decors de zaal in, om deze opnieuw te vullen, om te bouwen en leeg te halen. Wie zich eraan overgeeft beleeft een betoverende opeenvolging van nieuwe werelden in een steeds voortgaande beweging die je tijdsbesef doet verdwijnen. Daar waar de muren zwart zijn en het licht eeuwig schijnt, ontstaan en vallen keizerrijken en worden kroegen neergezet, die weer plaats moeten maken voor een bos.

Met decors van TG Amsterdam, Tg Carver, Mimetg  Bambie, Dood Paard, Muziektheatercollectief Wilco & Nieuw West, Ro Theater, Wunderbaum, Laura van Dolron.

We maken de tribune comfortabel, dus als je moe wordt, kun je (even) in slaap vallen. Als je je ogen weer opent, is de kans groot dat je in een ander landschap bent beland. We vinden het fijn als je tot de ochtendschemering blijft, maar natuurlijk mag je ook vroeger weggaan. Je bent welkom om naar de bar te gaan, om daarna weer terug te komen in de zaal. Bewoner te worden in plaats van alleen bezoeker, al is het alleen maar omdat je op je sokken hebt rondgelopen.

concept | spel Christina Flick, Marie Groothof, Floor van Leeuwen, Kimmy Ligtvoet, Ariadna Rubio Lleó
lichtontwerp Joost Giesken, Jan Fedinger
beeldadvies Wikke van Houwelingen
bouwadvies Willemijn Ottevanger, Kees van Leeuwen
productieleiding Jasper Hupkens
techniek Willemijn Ottevanger in co-productie met Productiehuis Rotterdam
vr 9 sept 23.59 Uur Theater Bellevue Kaarten
za 10 sept 23.59 Uur Theater Bellevue Kaarten
TF language no problem 2016-17 TF LOGO 2015 LABELS-13 VSCD Mimeprijs

Schwalbe won in 2014 de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. Met de geldprijs maakten ze deze nieuwe voorstelling: Schwalbe speelt een tijd. Deze voorstelling is nu genomineerd voor de VSCD Mimeprijs 2016.