Opening: De Staat van het Theater 2016

Het Nederlands Theater Festival wordt jaarlijks geopend met de Staat van het Theater, de traditionele openingsspeech die de start van het nieuwe theaterseizoen inluidt. In de Staat van het Theater reflecteert een prominent persoon op actuele ontwikkelingen in de theatersector. Dit jaar wordt de Staat van het Theater uitgesproken door essayist Bas Heijne. De Staat vindt plaats precies een maand nadat de theaterwereld weet waar het in de komende jaren aan toe is: op 1 augustus worden de toekenningen van het Fonds Podiumkunsten voor de periode 2017 – 2020 bekend gemaakt. Een cruciaal moment waar Heijne ongetwijfeld zijn kritische licht over zal laten schijnen.

Voorafgaand aan de Staat van het Theater wordt de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs uitgereikt. De grootste theaterprijs van Nederland voor jonge theatermakers. De winnaar ontvangt een bedrag van €45.000 voor het hernemen van de winnende voorstelling of voor de ontwikkeling van een nieuwe productie. De nieuwe productie zal dan tevens te zien zijn op het Nederlands Theater Festival.  Zo fungeert De BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs als springplank voor de meest veelbelovende (jonge) theatermakers. De genomineerden voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016 vind je hieronder.

do 1 sept 17.00 Uur SSBA Vol

De opening is gratis toegankelijk op aanmelding, je bent dus van harte welkom! Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt, vol = (helaas) vol.

Felix Meritis

Shaffy Chantant in Felix Meritis
POP-UP THEATER VAN DE NIEUWSTE GARDE

Shaffy Chantant in Felix Meritis
POP-UP THEATER VAN DE NIEUWSTE GARDE