© Jean van Lingen

De Staat van het jeugdtheater / professionalsdag

TF Jong, de jeugdeditie van het Nederlands Theater Festival, presenteert van 1 – 11 september de beste jeugdtheatervoorstellingen van afgelopen seizoen in diverse theaters van Amsterdam. Naast genomineerde voorstellingen voor de Gouden Krekels 2016 (dé jeugdtheaterprijzen) tonen de theaters hun eigen favorieten onder de noemer “de Keuze van”. Pareltjes van voorstellingen die je volgens hen absoluut niet mag missen!

De Meervaart toont dit jaar De Tantes van de Toneelmakerij, die vorig jaar onverhoopt geannuleerd werd, en vervolgens de Zapp Theaterprijs èn Gouden Krekel 2015 won!

Ook dit jaar hebben kinderen uit heel Nederland gedurende het seizoen gestemd op hun favoriete voorstelling voor de Zapp Theaterprijs 2016. Een speciale Kinderjury kiest uit de vijf favorieten de uiteindelijke winnaar en reikt deze zaterdag 10 september uit op tv in het programma Zapp Live.

TF Jong wordt traditiegetrouw afgesloten met de Jeugdtheaterdag voor professionals op zondag 11 september in De Krakeling. Jonge jeugdtheatermakers pitchen nieuwe concepten van voorstellingen en maken zo kans op een bijdrage uit het Jeugdtheaterfonds. De Zilveren Krekels worden uitgereikt aan alle genomineerden. De allerbeste voorstelling wint ’s avonds tijdens het Gala van het Nederlands Theater, waar alle Toneelprijzen worden uitgereikt, de Gouden Krekel! En tot slot wordt de Staat van het Jeudgtheater 2016 uitgesproken door Hildegard Draaijer, artistiek directeur van DOX.

TF Jong 2016 is te zien in: De Krakeling, de Meervaart, het Bijlmer Parktheater, Oostblok, Podium Mozaïek en het Vondelpark Openluchttheater. Wij verheugen ons erop jullie te mogen ontmoeten!

TF Jong is een samenwerking tussen het Nederlands Theater Festival, De Krakeling, STIP theaterproducties en de Zapp Theaterprijs.

zo 11 sept 14.00 Uur De Krakeling Op aanmelding via De Krakeling