© Sanne Peper

TROJE TRILOGIE

Toneelschuur Producties / Paul Knieriem

Na zeventien jaar is het legendarische epos van Koos Terpstra opnieuw in het theater te zien, ditmaal in regie van Paul Knieriem. In een koortsachtig tempo wordt de mythe van de Trojaanse Oorlog verteld, niet als een episch verhaal over noodlot, goden en eerzucht, maar als menselijk verhaal over een vrouw die moet kampen met overspel, verlies van kinderen en verraad.

De Troje Trilogie gaat over drang tot overleven. Centrale figuur is Andromache, de vrouw van de Trojaanse leider Hector. In drie delen volgen we haar leven en hoe dat getekend is door de oorlog. Drie stukken over drie dramatische sleutelmomenten. Niet in chronologische volgorde, maar als een reis terug in de tijd, van gevolg naar oorzaak. Het publiek heeft dus permanent de gevolgen op het netvlies van beslissingen die nog genomen moeten worden.

 • “Knallende confrontaties in nog steeds actueel stuk.”

  theaterkrant.nl
 • “De Troje Trilogie overtuigt opnieuw.”

  NRC Handelsblad
 • “Met volle overtuiging en zeggingskracht maken de vijf acteurs van deze Troje Trilogie ruim drie uur spannend teksttheater, in een aangenaam tempo.”

  de Volkskrant
 • “Troje Trilogie is adembenemend theater dat de keel dicht snoert. Gaat dat zien.”

  Haarlems Dagblad
Troje Trilogie is een voorstelling van Toneelschuur Producties
tekst Koos Terpstra
regie Paul Knieriem
dramaturgie Pol Eggermont
met Keja Klaasje Kwestro, Loek Peters, Janneke Remmers, Oda Spelbos, George Tobal
decor Wikke van Houwelingen, Marloes van der Hoek
licht Coen Schut
kostuums Jorine van Beek
vr 15 sept 19.00 Uur Theater Bellevue Uitverkocht
za 16 sept 16.00 Uur Theater Bellevue Laatste kaarten
TF LOGO 2017 officiele juryselectie GOUD
 • de Nederlandse Toneeljury:

  “Wat een geweldig idee om deze trilogie van Koos Terpstra weer op te voeren, en wat een overdonderende uitvoering; vol grote emoties, brede regiebewegingen, en pijnlijk-scherp samenspel. We zitten als toeschouwers dicht op de huid van de belangrijkste personages. Het is net alsof we steeds verder inzoomen; elk van de drie delen van de trilogie zet een stap terug in de tijd, en voert ons stukje bij beetje dieper in de zielen van de hoofdrolspelers van dit tijdloze drama.”