Uitreiking Theaterfotografie Prijs

Voorafgaand aan de uitreiking van de Theaterfotografie Prijs 2017 worden in een forum van professionals de ontwikkelingen binnen het vak en natuurlijk het werk van de genomineerden uitgebreid besproken.

Gesprekleidster Gian van Grunsven ondervraagt de aanwezigen over de schijnbare verschuiving van vastlegging van voorstellingen naar fotografie voor reclamedoeleinden. Wordt de theaterfotografie minder artistiek en steeds commerciëler, of sluit het een het ander niet uit? Na afloop is er een feestelijke borrel ter ere van de winnaar en de genomineerden.

De winnaar van 2016 was Erik Franssen met Oma mag ik mijn pop terug van Theater Gnaffel.

Uit bijna 100 series nomineert de jury dit jaar vier fotoseries. Deze worden tijdens het festival tentoongesteld in de Stadsschouwburg Amsterdam. De feestelijke uitreiking van de prijs vindt plaats op maandag 11 september. De winnaar ontvangt een cheque van € 2.500 te besteden naar eigen inzicht. En de winnaar wordt uitgenodigd om een Masterclass Theaterfotografie te geven op het volgende festival.

 

 

Theaterfotografie Prijs

Jury Theaterfotografie Prijs

De jury van de Theaterfotografie Prijs nomineert maximaal zes serie’s theaterfoto’s die kans maken op de Theaterfotografie Prijs.