© Michiel Cotterink

We apologize for not speaking up

L’absent Images, een posterproject van kunstenares Sarah Vanhee

In samenwerking met  Veem House for Performance.

Hoe verhoud je je als burger tot de vluchtelingenproblematiek? Wat betekent verantwoordelijkheid in een tijd waar de wereld haar moreel kompas kwijt lijkt te zijn?

In plaats van bang te zijn, moeten we volgens kunstenares Sarah Vanhee nadenken over hoe wij, als burgers, nieuwkomers kunnen verwelkomen en samen kunnen leven. Om het debat aan te jagen, doet ze een voorstel. Sinds enkele maanden verspreidt ze in samenwerking met kunstinstellingen duizenden posters in Europese steden als Brussel en Parijs. In acht verschillende talen betuigt ze op de posters namens ‘ons’ spijt. Voor de puinhoop die we ervan hebben gemaakt. Voor het net doen alsof het niet onze puinhoop is. Voor de andere kant opkijken. Voor het portretteren van vluchtelingen als slachtoffers, daders en profiteurs. Chris Keulemans modereert We apologize for not speaking up. Bij het gesprek zullen onder andere Sarah Vanhee, Tamar de Waal en Renée Frissen zijn.

Tijdens het Nederlands Theater Festival hangen de posters overal door Amsterdam. De actie vormt een aanleiding voor een bijeenkomst in het Veem met kunstenaars en denkers waar samen gepoogd wordt verder te denken hoe wij ons kunnen, willen en moeten verhouden tot dit onderwerp.

De posters zijn tijdens het Nederlands Theater Festival in de Stadsschouwburg Amsterdam voor iedereen gratis op te halen voor verspreiding.

do 8 sept 17.00 Uur Veem Kaarten

Toegang: € 5