7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
Cart
Search

Acteur Marc Van Eeghem overleden

15 december 2017

De Vlaamse acteur Marc Van Eeghem (57) is overleden aan de gevolgen van prostaatkanker. De voorbije twintig jaar speelde hij vele theaterrollen bij de grootse Belgische en Nederlandse gezelschappen, zoals Het Zuidelijk Toneel, het Toneelhuis, Carver en Toneelgroep Amsterdam.

Van Eeghem wordt op 14 september 1960 geboren in Brugge en groeit op in Zeebrugge, in een gezin van vijf zonen. In 1983 studeerde hij af aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Daarna speelt hij zijn eerste professionele voorstellingen bij het Antwerpse Koninklijke Jeugdtheater (nu HETPALEIS), gevolgd door gezelschappen als ’t Gebroed, Stella Den Haag, het Ro Theater, Het Zuidelijk Toneel en Laika.

De acteur werkt al snel met de grootste theaterregisseurs van zijn tijd, onder wie Ivo van Hove, Arne Sierens, Guy Joosten, Franz Marijnen en Luk Perceval. De laatste jaren speelt hij vooral bij het Antwerpse Toneelhuis, waarbij hij lid wordt van het vaste acteursensemble, vanaf 2006 onder leiding van regisseur Guy Cassiers. Ze werken voor het eerst samen in Wolfskers. Nadien volgen onder meer De Geruchten, Mefisto for ever en Hamlet vs Hamlet.

Ondertussen blijft hij nieuwe samenwerkingen aangaan, onlangs onder meer nog met acteurs Kevin Janssens en Tom Dewispelaere (Desperado) en met regisseur Bart Van Nuffelen (De Fietsendief). Dit jaar was Van Eeghem nog te zien in Risjaar Drei, een coproductie van Olympique Dramatique en het Toneelhuis dat zowel voor het Vlaamse als Nederlandse Theaterfestival geselecteerd werd.

Naast zijn toneelwerk speelt de acteur mee in ontelbare Vlaamse fictiereeksen. Hij is onder meer te zien in De parelvissers, Het eiland, Terug naar Oosterdonk, Katarakt, Het goddelijke monster en onlangs nog in Tytgat chocolat. Daarnaast speelt hij ook mee in verscheidene films als De leeuw van Vlaanderen, Het gezin Van Paemel, Daens, Hector en Café Derby.

Foto: Marc Van Eeghem als ‘Keuning Eddy’ (Edward IV) in Risjaar Drei. Op 10 september 2017 speelde hij de voorstelling voor de laatste keer tijdens het Nederlands Theater Festival. Wij zijn dankbaar hem nog te hebben mogen ontvangen op ons festival.

Bron: theaterkrant.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten