7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
Cart
Search

ANBI

Stichting De Theaterdagen organiseert Het Nederlands Theater Festival (NTF), NTFjong en het Amsterdams Fringe Festival. De stichting heeft ten doel het bekendmaken en stimuleren van toneel en theater in het Nederlands taalgebied.

Het NTF is het enige grootschalige toneelfestival in Nederland. Het festival onderscheidt zich door professionals en publiek samen te brengen rond een kwaliteitsselectie van voorstellingen uit Nederland en Vlaanderen en het prestigieuze Gala van het Nederlands Theater. Naast een breed theateraanbod, biedt het festival in 11 dagen tijd een uitgebreid programma tot verdieping en participatie voor ieder die (potentieel) geïnteresseerd is in theater. Het festival geniet landelijk aanzien en wordt beschouwd als een belangrijk ijkpunt in het culturele jaar.

Het Amsterdam Fringe Festival biedt een rijk overzicht van de nieuwe avant-garde, ook voor buitenlandse programmeurs en speelt een broodnodige rol waar het gaat om talentontwikkeling. Het publiek ziet het festival dan ook als een uitgelezen kans om de hoogtepunten van het jaar te zien en tegelijkertijd nieuw werk in de Fringe te ontdekken. Fringe heeft een meer experimentele aard, biedt een keur aan (internationale) nieuwe makers en staat voor lef, avontuur en vaak maatschappelijk relevante thema’s die regelmatig op onorthodoxe wijze worden aangesneden. Fringe zoekt bewust the edge op.

Het NTF festivalprogramma bestaat in vogelvlucht uit de door de Toneeljury geselecteerde beste theatervoorstellingen van het afgelopen seizoen, plus 1 locatietheatervoorstelling, een selectie uit de keuze van de Vlaamse jury, jeugdtheatervoorstellingen, de Keuze van het Festival, de genomineerden van de BNG Theaterprijs, het verdiepingsprogramma voor professionals (NTF PRO) rond actuele thema’s en een interactief randprogramma voor bezoekers. Het Fringe programma bestaat onder andere uit een selectie van (inter)nationale voorstellingen op basis van een open inschrijving. In elf dagen tijd trekt er door de Amsterdamse theaters en hotspots een kwalitatief breed en verdiepend festival, van de hoogtepunten uit het theaterseizoen tot aan voorstellingen op de theatrale rafelranden omringd met uiteenlopende activiteiten voor de festivalbezoeker.

DOELSTELLING STATUTEN

De stichting heeft ten doel:
a. het bekendmaken en stimuleren van toneel en theater in het Nederlandse taalgebied;
b. het organiseren van een jaarlijkse toneelmanifestatie, die onder meer de stand van zaken in het Nederlandse en Vlaamse toneel laat zien en voorstellingen van het afgelopen seizoen toont;
c. het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

Bestuur
Tobias Kokkelmans is zowel enig bestuurder als directeur van het festival. Voor zijn functie als directeur ontvangt hij een honorarium dat jaarlijks door de Raad van Toezicht wordt bepaald.

Raad van Toezicht
Op 1 mei 2021 bestaat de Raad van Toezicht uit: Fred Boot (voorzitter), Melih Gençboyacı, Rubina Boasman, Eva Middelhoff en Nicolien Luttels. De Raad van Toezicht ontvangt geen vergoeding van de Stichting.

Personeel
Voor de beloning van het personeel wordt de CAO Theater als uitgangspunt gebruikt. De meeste mensen die voor de stichting werken zijn zelfstandigen zonder personeel.

Stichting de Theaterdagen, het Nederlands Theater Festival
KVK 34236073
Fiscaal nummer 8150.43.156
Rombout Hogerbeetsstraat 109, 1052 VW Amsterdam
mail: kantoor[at]tf.nl

Downloads

Download hier het ondernemersplan 2021-2024 van Stichting De Theaterdagen

Download hier het Financieel jaarverslag 2022
Download hier het Standaard formulier publicatieplicht 2022

Download hier het Financieel jaarverslag 2021
Download hier het Standaard formulier publicatieplicht 2021

Download hier het Financieel jaarverslag 2020
Download hier het Standaard formulier publicatieplicht

Download hier het Financieel jaarverslag 2019

Download hier het Financieel jaarverslag 2018
Download hier het Bestuursverslag 2018

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten