5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

BNG Cultuurfonds verbindt zich voor nog eens 3 jaar aan de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs

30 september 2016

Het BNG Cultuurfonds gaat ook de komende jaren door met het uitreiken van de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. Deze prijs, ter stimulering van jong theatertalent tot 35 jaar, is met een bedrag van 45.000 euro de grootste theaterprijs van Nederland. De winnaar kan met het bedrag de winnende voorstelling hernemen voor een tournee langs Nederlandse theaters en/of het investeren in een nieuwe productie.

Sinds 2014 is het Nederlands Theater Festival de samenwerkingspartner van het BNG Cultuurfonds voor deze prijs, na de opheffing van Theater Instituut Nederland en Bureau Promotie Podiumkunsten. Een samenwerking die dus verlengd is tot en met 2019.

De prijs wordt jaarlijks begin september tijdens de opening van het Nederlands Theater Festival uitgereikt. Sinds twee jaar is er voorafgegaan aan de opening een speciaal programma rondom alle genomineerden voor de prijs, georganiseerd door de jury van de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. De jury bestaat uit Maarten Verhoef, Lisa Wiegel, Frank Noorland, Tom Helmer en Jolie Vreeburg. Alle theatermakers tot 35 jaar die met een voorstelling op tournee zijn in Nederland kunnen bij verrassing voor de prijs genomineerd worden.

Het BNG Cultuurfonds kiest voor een actieve aanpak van het stimuleren van jong talent. De BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs wil graag fungeren als springplank voor de meest veelbelovende theatermakers die op deze manier binnen het Nederlands Theater Festival extra aandacht krijgen. Winnaars van de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs zijn: Eva Line de Boer (2016), BOG. (2015), Schwalbe (2014), Sadettin Kırmızıyüz (2013), Joeri Dubbe (2012), Ilay den Boer (2011), Sanja Mitrović (2010), Leen Braspenning (2009), Daniëlle van de Ven en Joëlke Sanderse (2008), Laura van Dolron (2007) en Keren Levi (2006).

Ook op andere terreinen stimuleert het BNG Cultuurfonds jong talent. Zo wordt jaarlijks de BNG Bank Nieuwe Literatuurprijs voor jonge auteurs uitgereikt en ook voor jonge makers op het gebied van circus, beeldkunst en dans kent het BNG Cultuurfonds tevens prijzen toe.

Voor meer informatie over het BNG Cultuurfonds zie: https://www.bngbank.nl/cultuurfonds

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten