7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
Cart
Search

Chokri Ben Chikha opent Nederlands Theater Festival 2018

29 juni 2024

Vlaams/Belgisch acteur en theatermaker Chokri Ben Chikha opent het Nederlands Theater Festival 2018 met de ‘Staat van het Theater’. De opening vindt plaats op donderdag 6 september in Stadsschouwburg Amsterdam (dan Internationaal Theater Amsterdam).

Chokri Ben Chikha (Oostende, 1969) is sinds 2007 docent en artistiek onderzoeker aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van de HoGent (KASK). Vanuit die context richt hij in 2009 de internationale performancegroep Action Zoo Humain op, waar hij artistiek leider is. In 2013 behaalde hij zijn doctoraat in de kunsten. Naast postdoctoraal onderzoeker en docent (KASK/School of Arts/HoGent) is hij ook acteur en regisseur.

Tijdens het Nederlands Theater Festival 2018 is de voorstelling ‘Amnes(t)ie’ te zien van Action Zoo Humain in regie van Chokri Ben Chikha (ook onderdeel van de Vlaamse juryselectie). Hij tekent tevens voor de regie van ‘Onderworpen’ bij NTGent waarvoor Steven Van Watermeulen is genomineerd voor de Louis d’Or 2018.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten