5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

De BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2017 gaat naar Nineties Productions

7 september 2017

Winnaar BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2017

Nineties Productions wint de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2017. Ze ontvingen deze prijs ter waarde van 45.000 euro voor de voorstelling Untitled, 2017 die zij in coproductie met Paradiso Melkweg Productiehuis maakten. De prijs werd uitgereikt in een volle Stadsschouwburg Amsterdam en is in het leven geroepen om jonge getalenteerde makers te ondersteunen.

De jury van de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs over Nineties Productions: “In deze ogenschijnlijk onschuldige ‘theaterhappening’ worden de regels van de kunst bevraagd. Er wordt slim gespeeld met verschillende theatercodes en de herkenning en verwarring van het publiek om de voorstelling aaneen te smeden. In een zorgvuldig uitgekiende en energieke mix van muziek en vervreemdende scènes stijgt deze performance tot grote hoogte. Het resultaat is een vrijgevochten show waar kunst daadwerkelijk ruim baan krijgt en waarin het publiek heel direct betrokken wordt.”

Lees hier het volledige Juryrapport van de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2017.

Untitled,2017 is nog te zien tijdens het Nederlands Theater Festival op zondag 10 en maandag 11 september. Klik hier voor meer informatie over de voorstelling.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten