7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
Cart
Search

De BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2017 gaat naar Nineties Productions

7 september 2017

Winnaar BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2017

Nineties Productions wint de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2017. Ze ontvingen deze prijs ter waarde van 45.000 euro voor de voorstelling Untitled, 2017 die zij in coproductie met Paradiso Melkweg Productiehuis maakten. De prijs werd uitgereikt in een volle Stadsschouwburg Amsterdam en is in het leven geroepen om jonge getalenteerde makers te ondersteunen.

De jury van de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs over Nineties Productions: “In deze ogenschijnlijk onschuldige ‘theaterhappening’ worden de regels van de kunst bevraagd. Er wordt slim gespeeld met verschillende theatercodes en de herkenning en verwarring van het publiek om de voorstelling aaneen te smeden. In een zorgvuldig uitgekiende en energieke mix van muziek en vervreemdende scènes stijgt deze performance tot grote hoogte. Het resultaat is een vrijgevochten show waar kunst daadwerkelijk ruim baan krijgt en waarin het publiek heel direct betrokken wordt.”

Lees hier het volledige Juryrapport van de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2017.

Untitled,2017 is nog te zien tijdens het Nederlands Theater Festival op zondag 10 en maandag 11 september. Klik hier voor meer informatie over de voorstelling.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten