7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
Cart
Search

De Theaterfotografie Prijs gaat naar Kurt Van der Elst

7 september 2017

Winnaar Theater Fotografieprijs 2017

Dit jaar werd tijdens de opening van het festival de winnaar van de Theaterfotografie Prijs bekend gemaakt.

Kurt Van der Elst is de winnaar van deze prijs ter waarde van €2500 voor de fotoserie van de voorstelling Horses van Kabinet K / HETPALEIS.

De jury over deze fotoserie: ”Deze serie gaat voorbij dansfotografie. Het zit zo dicht op de huid dat het theatraal is. De fotograaf Kurt Van der Elst heeft op een gevoelige manier het contact tussen volwassenen en kinderen in beeld gebracht. Hij is erin geslaagd het fysieke van de voorstelling te vertalen naar foto’s die een letterlijk fysieke reactie opriepen bij de jury. De fotoserie maakt intens nieuwsgierig naar de voorstelling.”

Aangezien geen van de genomineerden voor deze prijs aanwezig konden zijn bij de geplande uitreiking op 11 september wegens werkzaamheden in het buitenland is er voor gekozen de prijs uit te reiken tijdens de opening van het festival op 7 september. Hierdoor komt het programma rondom de geplande uitreiking op 11 september te vervallen. Wel is er uitgebreid aandacht voor theaterfotografie in De Zes Uur Show op 9 september aansluitend aan de masterclass theaterfotografie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten