5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

De Theaterfotografie Prijs gaat naar Kurt Van der Elst

7 september 2017

Winnaar Theater Fotografieprijs 2017

Dit jaar werd tijdens de opening van het festival de winnaar van de Theaterfotografie Prijs bekend gemaakt.

Kurt Van der Elst is de winnaar van deze prijs ter waarde van €2500 voor de fotoserie van de voorstelling Horses van Kabinet K / HETPALEIS.

De jury over deze fotoserie: ”Deze serie gaat voorbij dansfotografie. Het zit zo dicht op de huid dat het theatraal is. De fotograaf Kurt Van der Elst heeft op een gevoelige manier het contact tussen volwassenen en kinderen in beeld gebracht. Hij is erin geslaagd het fysieke van de voorstelling te vertalen naar foto’s die een letterlijk fysieke reactie opriepen bij de jury. De fotoserie maakt intens nieuwsgierig naar de voorstelling.”

Aangezien geen van de genomineerden voor deze prijs aanwezig konden zijn bij de geplande uitreiking op 11 september wegens werkzaamheden in het buitenland is er voor gekozen de prijs uit te reiken tijdens de opening van het festival op 7 september. Hierdoor komt het programma rondom de geplande uitreiking op 11 september te vervallen. Wel is er uitgebreid aandacht voor theaterfotografie in De Zes Uur Show op 9 september aansluitend aan de masterclass theaterfotografie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten