Programma
& Tickets
5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Eerste nominaties BNG Bank Theaterprijs 2019 voor BLOOS en Chimo zei Lila

21 december 2018

De jury van de BNG Bank Theaterprijs heeft de eerste twee voorstellingen genomineerd voor de prijs die tijdens het Nederlands Theater Festival 2019 (5-15 september) uitgereikt wordt.

BLOOS – Marte Boneschansker

De jury: “Een zeer knappe prestatie hoe in Bloos de fijngevoeligheid van het persoonlijke verhaal wordt gerespecteerd en onbehagen in balans is met een ontwapenende openheid. De details in vormgeving en de zorgvuldigheid van de performers zorgen ervoor dat Bloos een unieke en ondeugende zintuigelijke ervaring wordt, zonder dat het afleidt van wat er te horen is op de koptelefoon. De bezoeker kan zich volledig overgeven aan de verhalen van de vrouwen die zich in al hun kwetsbaarheid hebben geopend voor Boneschankers verbluffende Bloos. ”

Chimo zei Lila – Silke van Kamp

De jury: “Regisseuse Silke van Kamp maakt met Chimo zei Lila een indringende vertelling geïnspireerd op het boek Lila dit ça. In deze poëtische en radicale bewerking van het boek zien we het verhaal van straatjongen Chimo die het mysterieuze meisje Lila ontmoet. Hun vriendschap ontaard in een onhandige liefdesrelatie met fatale gevolgen geholpen door de uitzichtloze omstandigheden van een Parijse banlieue. Het spel van de acteurs is subtiel en uitbundig tegelijkertijd en steekt rauw af tegen het simpele en doeltreffende decor van tl-lampen. Juist door te schakelen tussen personage en vertelling doen de woorden hun werk. Zonder ook maar ergens het sentiment op te zoeken slaat deze voorstelling in als een bom.”

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!