5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Eline Arbo wint de BNG Bank Theaterprijs 2018

6 september 2018

Eline Arbo heeft tijdens de opening van het Nederlands Theater Festival de BNG Bank Theaterprijs 2018 ontvangen. Ze krijgt deze prijs ter waarde van 45.000 euro voor de voorstelling Het lijden van de jonge Werther die zij bij Toneelschuur Producties maakte. De prijs werd uitgereikt in een vol Internationaal Theater Amsterdam en is in het leven geroepen om jonge getalenteerde makers te ondersteunen. De jury van de BNG Bank Theaterprijs over Eline Arbo:

In de kern is Het lijden van de jonge Werther een coming-of-age- en boy-meets-girl verhaal, maar dan een verontrustende versie. Dit krachtige verhaal over kalverliefde en verveling gaat ook over de reusachtige vraag naar de mate waarin een individu vrij is. In de Brechtiaans vertellende speelstijl laat actrice Diewertje Dir zien hoe oprecht en diepgaand Lotte verkikkerd is op de onafhankelijke en romantische Werther, maar tegelijk hoe absurd het idee zou zijn om haar aimabele en sociaal ingebedde verloofde voor hem te verlaten. Werther – een prachtige rol voor de jonge Victor IJdens – kan letterlijk niet met deze onvrijheid leven. In de eigentijdse regie van Eline Arbo wordt dit verhaal in aanstekelijke pop-stijl verteld en gezongen. Keuzes in spel, muziek, vormgeving en opbouw grijpen in elkaar, alsof niet een theaterregisseur, maar een songwriter het voor het zeggen had. En wie dacht dat Goethe en Ace of Base niet samen kunnen gaan, heeft zich vergist.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten