5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Eva Line de Boer winnaar BNG Bank Nieuwe Theatermakers­prijs 2016

1 september 2016

De BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016 is gewonnen door Eva Line de Boer voor haar voorstelling Dit gebeurt allemaal tegelijk (ism Festival Cement). Dit werd vanavond bekend gemaakt tijdens de opening van het Nederlands Theater Festival in de Stadsschouwburg Amsterdam.

De BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs is in het leven geroepen om jonge getalenteerde makers te ondersteunen. De prijs wordt uitgereikt tijdens de opening van het Nederlands Theater Festival op donderdag 1 september 2016 in de Stadsschouwburg Amsterdam. De winnaar ontvangt een bedrag van 45.000 euro voor het hernemen van de winnende voorstelling langs Nederlandse theaters en/of investering in een nieuwe productie.

De BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs wil met deze prijs fungeren als springplank voor de meest veelbelovende (jonge) theatermakers, die op deze manier ook binnen het Nederlands Theater Festival extra aandacht krijgen.
Lees hier het juryrapport van 2016.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten