7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
Cart
Search

Extra nominatie VSCD Mime/Performance prijs: Elias De Bruyne

8 december 2023

© Nichon Glerum
© Nichon Glerum

De VSCD Mimejury heeft uit het aanbod aan voorstellingen in de zomerprogrammering een extra genomineerde voor de VSCD Mime/Performance Prijs gekozen: De voorstelling met misschien wel de langste opkomst ooit van Elias De Bruyne en Theater Artemis.

Uit het juryrapport: “In ‘De voorstelling met misschien wel de langste opkomst ooit’ van Elias De Bruyne, die hij onder de vleugels van Theater Artemis, Over het IJ, Oerol en Plan Brabant heeft gemaakt, wordt de titel helemaal ingelost. Op Oerol vond deze locatievoorstelling plaats in een duinlandschap. In plaats van een monumentale opkomst wordt al snel duidelijk dat we naar iets heel anders zitten te kijken: Het landschap van de Terschellingse duinen. Door de theaterconventies naar zijn hand te zetten, stuurde De Bruyne onze blik verwachtingsvol dat landschap in, dat in al zijn eenzaamheid een hele nieuwe poëtische betekenis krijgt. En dat met slechts de belofte om op te komen.”

 De andere genomineerden voor de VSCD Mime/Performance Prijs 2022 zijn:

  • Unseen – Jakop Ahlbom Company
  • Kadrage – Tuning People / Feikes Huis
  • Anders is een hele normale Zweedse voornaam (6+) – Theater Artemis / Mimetheatergroep Bambie
  • De Gabber Opera – URLAND
  • After All Springville – Miet Warlop

Deze voorstellingen zijn te zien tijdens het Nederlands Theater Festival van 1 t/m 11 september, klik hier voor kaarten.

De uitreiking van de VSCD Mime/Performance Prijs vindt plaats tijdens de feestelijke afsluiter van het Nederlands Theater Festival: het Gala van het Nederlands Theater in Internationaal Theater Amsterdam op zondag 11 september 2022.

De Nederlandse Mimejury 2022 bestaat uit:
Nicole van Vessum (voorzitter) – directeur Theaterfestival De Parade, Irene Pronk – (vice-voorzitter) directeur Leidse Schouwburg/Stadsgehoorzaal, Berith Danse – directeur Pleintheater, Marlies Heuer – actrice, John de Weerd – programmeur Het Nationale Theater.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten