5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

FARNOOSH FARNIA NIEUWE ARTISTIEK LEIDER AMSTERDAM FRINGE FESTIVAL

22 september 2021

Foto: Karl Giesriegl

Vandaag maakte Stichting De Theaterdagen, organisator van Amsterdam Fringe Festival, Nederlands Theater Festival, NTF Pro en NTFjong, bekend dat Farnoosh Farnia is per 1 oktober aangesteld als de nieuwe artistiek leider van Amsterdam Fringe Festival. Zij volgt hiermee Aukje Verhoog op, die het festival vijf edities heeft geleid.

Het Amsterdam Fringe Festival past naadloos binnen Farnoosh’ missie om de podiumkunsten toegankelijker te maken voor jonge mensen die zich er nog niet gerepresenteerd voelen. “Het is belangrijk een stem geven aan verhalen en kunstenaars die we nog té weinig horen. Door buiten de gebaande paden te treden en de schoonheid in het onconventionele te zoeken. Door open te staan voor een mix aan kunstvormen, nieuwe presentatieplekken, nieuwe thema’s en out-of-the-box makers”, aldus Farnia.

Farnoosh Farnia (Teheran, 1981) studeerde Film- en Televisiewetenschappen en Nederlandse Gebarentaal in Amsterdam. Ze is medeoprichter van de Mezrab Storytelling School en jongerentheater DEGASTEN. Ze was adviseur voor Fonds Podiumkunsten en gemeente ’s-Hertogenbosch (kunst en cultuur). Tot voor kort was zij lid van de Nederlandse Toneeljury. Momenteel werkt zij voor Oerol Festival als programmeur en hoofd diversiteit/inclusief werken. Daarnaast is zij coach en gastdocent bij DAS Creative Producing en de AHK Academie voor Theater en Dans.

Tobias Kokkelmans, directeur-bestuurder van Stichting De Theaterdagen, is verheugd dat met Farnia de basis wordt gelegd voor een verdere samenwerking tussen de Fringe en het Nederlands Theater Festival. “Met een inspirerende, eigenzinnige visie kan Farnoosh als geen ander een platform bieden voor jonge makers aan de grensverleggende rafelranden van de podiumkunsten. Door haar uitgebreide ervaring en netwerk weet ze door te dringen tot de creatieve haarvaten van Amsterdam en ver daarbuiten. En door een combinatie met haar werkzaamheden als programmeur bij Oerol, kunnen we gezamenlijk een meer diverse groep artiesten bereiken, scouten, begeleiden én door laten stromen naar andere festivals en speelplekken.

Over Amsterdam Fringe Festival
Amsterdam Fringe Festival toont jaarlijks in september 11 dagen lang o.a. theater, dans, storytelling, installaties en performances van jong talent op meer dan 25 locaties in Amsterdam. Het festival is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Een dikke, innige omhelzing van het experiment in de ware zin des woords: eentje waarvan de uitkomst je nog echt verrassen kan. Fringe nodigt je uit om mee te gaan op avontuur langs de rafelranden van het theater en de stad. Van de kleine theaters en verborgen parels tot obscure garages en onontgonnen terrein. De volgende editie van Amsterdam Fringe Festival vindt plaats van 1 – 11 september 2022.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten