5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Fred Boot nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

29 mei 2024

Foto: Patricia Steur

Stichting De Theaterdagen, organisator van het Nederlands Theater Festival, het Amsterdam Fringe Festival, NTF Pro en jeugdtheaterfestival NTFjong, verwelkomt Fred Boot als nieuwe voorzitter van de raad van toezicht.

Fred Boot (Groningen, 1965) studeerde Communicatiekunde aan de Universiteit van Utrecht. Hij werkte vanaf 1991 voor Joop van den Ende Theaterproducties, waar hij de publiciteit en marketing verzorgde voor een groot aantal voorstellingen in binnen – en buitenland. 1999 begon hij samen met compagnons Montecatini Talent Agency, een agentschap voor acteurs en creatives.  Eind 2003 begon hij met de voorbereidingen voor Soldaat van Oranje – De Musical die op 30 oktober 2010 in première ging. Hij is directeur van NEW Productions, onderdeel van Amerborgh Nederland.  Hij is lid van diverse besturen in de culturele sector, waaronder die van de Vrije Theater Producenten (VVTP) en van de monitor- en beoordelingscommissie van de Raad voor Cultuur.  In 2018 werd Boot als initiatiefnemer en producent van de langstlopende theaterproductie ooit en zijn inzet voor de Nederlandse cultuur, als ridder opgenomen in de Orde van Oranje-Nassau.

Boot over zijn aanstelling: ‘De liefde voor theater is altijd de drijfveer geweest in alles wat ik tot nu toe heb gedaan. Ik heb enorm veel zin om – met het geweldige team van NTF, het Amsterdam Fringe Festival, NTFjong en de collegae RVT-leden – aan de slag te gaan als toezichthouder van een dynamische organisatie als Stichting De Theaterdagen en ook op deze manier bij te dragen aan de promotie van het Nederlandstalige theater in binnen- en buitenland en aan het bij elkaar brengen van de vrije en de gesubsidieerde sector’.

Met het aanstaande vertrek van huidig directeur-bestuurder Jeffrey Meulman, is meteen de eerste opdracht van Boot en de rest van de Raad van Toezicht duidelijk: het vinden van een nieuwe directeur-bestuurder. Binnenkort begint hiervoor de wervingsprocedure.

Raad van Toezicht
De raad houdt integraal toezicht op het beleid en de algemene gang van zaken bij Stichting De Theaterdagen. Daarnaast is de raad adviseur, klankbord en sparringpartner voor de directie. Stichting De Theaterdagen is een in Amsterdam gevestigde stichting met als voornaamste doel de promotie van het Nederlandse theater in binnen- en buitenland. De Stichting organiseert drie complementaire festivals en een verdiepingsprogramma voor professionals: het Nederlands Theater Festival, het Amsterdam Fringe Festival, NTF Pro en jeugdtheaterfestival NTFjong.

Naast Fred Boot bestaat de Raad van Toezicht uit vice-voorzitter Angelique Finkers (Directeur-bestuurder stichting Zaantheater), Nicolien Luttels (Adviseur bij Blueyard), Rubina Boasman (Docent Social Work bij Inholland Den Haag & Expert op het gebied van Diversiteit & Inclusie (D&I) en Jeroen Bartelse (Algemeen directeur TivoliVredenburg).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten