Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

GRENSVERLEGGEND – Innovatie Hubs in het land

28 maart 2023

Tijdens NTF PRO 2022 dagen trapten we af met ‘Grensgebieden’. Dat krijgt nu een vervolg als NTF PRO Grensverleggend. 

Klopt het beeld wel dat innovatie in de randstad begint? Hoe voorkomen we blinde vlekken in het cultuurbeleid? Wat weten we nu echt van lokale kennis en praktijken? Zit de vernieuwing niet juist in de letterlijke en figuurlijke grensgebieden van ons theaterlandschap?

De komende jaren verlegt het Nederlands Theater Festival het perspectief. Binnenkort presenteren gloednieuwe Innovatie Hubs in Groningen, Zeeland en Limburg hun unieke perspectieven. Tijdens drie inspiratievolle focusdagen delen zij hun baanbrekende invalshoeken met theaterprofessionals uit heel Nederland.

Ontdek hoe grensgebieden een matchmaker zijn voor grensoverschrijdende vraagstukken. Ga mee op letterlijke ontdekkingstocht in de steden Groningen, Middelburg en Heerlen. Ontmoet makers die de kracht van splendid isolation ervaren en de ruimte krijgen voor diepgravend artistiek onderzoek. Ervaar hoe plaatselijke organisaties op hyperlokaal niveau samenwerken. Verruim je blik door initiatieven die niet over maar met bewoners programma’s uitwerken. Dat en nog veel meer staat je te wachten tijdens de focusdagen.

Welkom bij NTF PRO GRENSVERLEGGEND – Innovatie Hubs in het land
Powered by SPOT Groningen, Theaterproductiehuis Zeeland, Parkstad Limburg Theaters & Cultura Nova en het Nederlands Theater Festival.

Check hieronder het globale programma per hub – meld je aan om op de hoogte te blijven. Details volgen.

Focus op Groningen
Powered by SPOT Groningen en het Nederlands Theater Festival

vrijdag 12 mei 2023

Deze dag gaat over het verrijken van je perspectief. Vanuit de invalshoek van Groningen. Tijdens de eerste editie van MENA IS HIER een stadprogrammering die draait om perspectieven. Groningen heeft een ecosysteem dat hyperlokaal is met een internationale spin-off. Met mogelijkheden en onmogelijkheden. Mogelijkheden als het gaat om samenwerkingen en uitwisselingen juist omdat het Groninger ecosysteem overzichtelijk is. Juist omdat er ‘Niets boven Groningen’ gaat.

Focus op Zeeland 
Powered by Theaterproductiehuis Zeeland en het Nederlands Theater Festival
maandag 26 juni 2023

We trekken naar klei en zand, wind en zee, ruimte en vergezichten. Welke verhalen liggen er? Samen met Theaterproductiehuis Zeeland gaan we op ontdekkingstocht. Ontmoeten makers en gaan in gesprek met onze Belgische buren. Ontdekken de opportuniteiten en beperkingen van onze taal en spreken over samenwerkingen. We maken bij het Zeeuwse Archief kennis met het gedetailleerde archief over de trans-Atlantische handel in slaafgemaakten, uniek in de wereld en een bron voor makers. Met een varende residentieplek gaan we het water op en ontdekken wat werken in de regio Zeeland doet en hoe het bijdraagt aan een meer verbindende sector.

Focus op Limburg
Powered by Parkstad Limburg Theaters & Cultura Nova en het Nederlands Theater Festival

donderdag 31 augustus 2023

Limburg: Aanhangsel van Nederland of kloppend hart van Europa? Wat betekent maken en programmeren in deze omgeving? Is er extra ruimte of loop je tegen grenzen aan? Samen met Parkstad Limburg Theaters en Festival Cultura Nova ontdekken we de synergie tussen lokaal, landelijk en internationaal. We luisteren naar een persoonlijk gesprek, verkennen (Eu)regionale samenwerkingsmogelijkheden en geven poëzie het laatste woord.

Ja ik wil meer informatie over de focusdagen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten