5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Guy Weizman verant­woordelijk voor De Staat van het Theater

18 juni 2024

© Reyer Boxem
© Reyer Boxem

Het Nederlands Theater Festival opent traditiegetrouw met De Staat van het Theater in Internationaal Theater Amsterdam: de traditionele opening die de start van het nieuwe theaterseizoen markeert. Donderdag 2 september a.s. om 17.00 uur wordt De Staat van het Theater gepresenteerd door Guy Weizman, regisseur, choreograaf en sinds 2017 artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel (NNT) en internationaal dansgezelschap Club Guy & Roni.

Al sinds 2006 geven diverse prominenten uit het culturele veld, waaronder Milo Rau, Ivo van Hove, Pierre Audi, Joop van den Ende en Jet Bussemaker, met De Staat van het Theater hun visie op actuele ontwikkelingen binnen en buiten de theatersector. Regelmatig was de toespraak aanleiding voor de nodige discours. De Staat van het Theater maakt deel uit van het NTF PRO programma voor theater professionals.

Guy Weizman
Guy Weizman (1973, Tel Aviv, Israël) is sinds 2017 artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel en leidt vanuit Theater de Machinefabriek naast het Noord Nederlands Toneel ook het internationale dansgezelschap Club Guy & Roni. Onder de naam NITE (nationaal interdisciplinair theater ensemble) maken de gezelschappen samen grootse, interdisciplinaire voorstellingen die in binnen-en buitenland touren. Afgelopen jaar bouwde zij het virtuele theater NITE Hotel. Weizman groeide op in een Joods-Marokkaans gezin en woont en werkt nu al meer dan 20 jaar vanuit Groningen.

Guy Weizman begon zijn carrière als danser in het Bat-Sheva Ensemble in Tel Aviv. Daarna danste hij bij verschillende gezelschappen in Berlijn, Barcelona en bij Galili Dance in Groningen. In 2002 richtte hij samen met Roni Haver (Jeruzalem, 1972) het internationale dansgezelschap Club Guy & Roni op in Groningen. Club Guy & Roni maakte naam met voorstellingen als Alpha Boys (genomineerd voor de Zwaan 2011), L‘Histoire du Soldat (Golden Mask Award 2013, Rusland), Midnight Rising (winnaar Zwaan meest indrukwekkende dansproductie 2013) en Naked Lunch (winnaar Zwaan 2014 voor danser Igor Podsiadly). Zijn debuutvoorstelling als artistiek directeur van het Noord Nederlands Toneel, Carrousel, werd genomineerd voor de Mimeprijs en voor de voorstelling Salam ontvang hij de Regieprijs 2018 van de Nederlandse Toneeljury.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten