Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Kijkwijzer programma #TF2016

28 maart 2023

Heb je het festivalprogramma van dit jaar al bekeken en je keuze gemaakt? We helpen je graag een handje om een en ander te verduidelijken hoe het programma is ingedeeld. En waar de kleuren in het programmaschema vandaan komen. Klik op de foto voor een uitvergroting van het schema en lees hieronder de toelichting op de kleuren in het schema.

Goud: Officiële Juryselectie 2016
Dit zijn de elf beste voorstellingen van het moment volgens de Nederlandse Toneeljury. Negen van de elf zijn opnieuw te zien tijdens TF2016. Op de opening, do 1 sept, licht juryvoorzitter Ferry Mingelen de bevindingen van de jury en de totstandkoming van de selectie verder toe. Of kijk voor een juryquote op de betreffende voorstellingspagina!

Rood: TF Specials
Dit zijn voorstellingen die om diverse redenen niet mogen ontbreken in het rijtje van hoogtepunten. Voorstellingen die bijvoorbeeld geselecteerd zijn voor onze collega’s van het Theaterfestival in Antwerpen, of die genomineerd zijn voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016 of voor de Vlaamse variant Circuit X, of die gekozen is als beste voorstelling van het seizoen door de Wijkjury Amsterdam.

Groen: TF Jong
TF Jong is de jeugdeditie van het Nederlands Theater Festival. Dit programma omvat de beste jeugdtheatervoorstellingen van het moment. De voorstellingen zijn te zien in de Krakeling en diverse wijktheaters in de stad.

Paars: TF Extra
De voorstellingen worden omringd met een rijk randprogramma bestaande uit nagesprekken, afterparty’s en andere verrassende gelegenheden waarbij bijzondere ontmoetingen tot stand kunnen komen. Hans Smit is ook dit jaar weer de host van het festival en zal de talkshows en nagesprekken leiden.

Blauw: TF Prijzen
Tijdens het festival worden ook de belangrijkste toneelprijzen uitgereikt zoals de Louis d’Or en Theo d’Or voor de meest indrukwekkende dragende rol, de Colombina en Arlecchino voor de meest indrukwekkende bijdragende rol, de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijsvoor jonge makers, de Nikon Theaterfotografie Prijs, de Prosceniumprijs, Mimeprijs, Regieprijs, Gouden Krekels en de ACT Award.

Programma op de site bekijken? Klik op AGENDA voor het volledige online programmaoverzicht, of op datum. Door het programmamagazine bladeren? Klik hier. Bij vragen? Stuur een mailtje naar kantoor@tf.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten