5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Im Memoriam Arthur Sonnen

17 juni 2024

Foto: Bert Nienhuis

In zijn woonplaats Amsterdam is programmeur, dramaturg en festivalleider Arthur Sonnen overleden, de oprichter van het Nederlands-Vlaams Theaterfestival.

Arthur Sonnen werd in 1946 geboren in Maastricht. Hij studeerde Nederlands in Amsterdam en was eind jaren ’60 een van de eerste studenten Theaterwetenschap. In 1986 was hij samen met Hugo de Greef de initiatiefnemer van het Nederlands-Vlaams Theaterfestival, een van het Berlijnse Theatertreffen afgekeken festivalformule, waarvoor jaarlijks de tien meest belangwekkende voorstellingen uit Nederland en Vlaanderen werden uitgenodigd en waar zo de stand van zaken over het toneel kon worden opgemaakt.

Arthur zou de bevlogen directeur van het Theaterfestival blijven tot en met 2004. Zijn opvolger Jeffrey Meulman heeft het Nederlands Theater Festival met elan verder gebracht vanaf 2006. Tobias Kokkelmans nam het stokje van hem over in 2021. In Vlaanderen was dat in 2006 Don Verboven, daarna volgden Els De Bodt, Kathleen Treier en in 2021 de trad de huidige directeur Nora Mahammed aan.

Kokkelmans: “Het Nederlands Theater Festival én Het Theaterfestival in Vlaanderen bouwen voort op Arthur’s grote liefde voor het toneel in al haar facetten.”

Namens Het Nederlands Theater Festival en Het Theaterfestival in Vlaanderen wensen wij Arthur’s naasten en dierbaren veel sterkte met dit grote verlies.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten