5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Jeffrey Meulman vertrekt bij Nederlands Theater Festival en Fringe

20 juli 2024

Foto: Carla Kogelman

Directeur/bestuurder Jeffrey Meulman vertrekt bij Nederlands Theater Festival

Na ruim zestien jaar verlaat directeur/bestuurder Jeffrey Meulman Stichting De Theaterdagen, het platform dat Het Nederlands Theater Festival, NTFjong, NTFpro en het Amsterdams Fringe Festival organiseert. Hij start per 1 juni als directeur bij De Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch, waar hij Jan van der Putten opvolgt. De Verkadefabriek is een van dé culturele ontmoetingsplekken van ‘s-Hertogenbosch met jaarlijks zo’n 6.000 activiteiten: theater, cabaret, film, dans, muziek, debat, eten en drinken. Er is nog geen opvolger bekend voor Meulman. De Raad van Toezicht van Stichting De Theaterdagen zal zich de komende periode beraden op de te nemen stappen.

Angelique Finkers, voorzitter a.i. Raad van Toezicht: “We gaan Jeffrey missen als boegbeeld van Stichting De Theaterdagen en bevlogen voorvechter van het Nederlandse theater en toneel. We verwachten dat hij met dezelfde energie in ‘s-Hertogenbosch hieraan zijn bijdrage gaat leveren. We danken Jeffrey voor al zijn werk en wensen hem veel succes bij De Verkadefabriek. De gezonde organisatie en ambitieuze plannen die hij achterlaat, geven ons veel vertrouwen voor de toekomst.”

Het Nederlands Theater Festival (NTF) heeft zich onder algemene leiding van Jeffrey Meulman een niet weg te denken positie verschaft binnen het culturele landschap van Nederland. In 2014 werd Meulman voor zijn werk onderscheiden met de Amsterdamse Prijs voor de Kunst vanwege ‘zijn bijdrage aan de verbreding en verdieping van het Amsterdamse, Nederlandse en internationale artistieke netwerk’. Volgens de jury was het vooral lovenswaardig hoe Meulman ‘…ondanks de crisis en de relatief beperkte middelen, NTF heeft vernieuwd en sterker gemaakt, en daarmee in hoge mate heeft bijgedragen aan zichtbaarheid, aanzien en verandering binnen de theatersector. Daarnaast fungeert het Amsterdam Fringe Festival als aanjager van jong talent, coach en podium voor een nieuwe generatie ondernemende podiumkunstenaars, niet alleen in Nederland maar ook over de landsgrenzen heen.’ Volgens de toenmalige jury is Jeffrey Meulman ‘de verpersoonlijking van de eigenzinnigheid en lef die de Amsterdamse – en Nederlandse – theaterwereld zo hard nodig hebben.’ Jeffrey ziet de start van de nieuwe kunstenplanperiode met het door Fonds Podiumkunsten positief ontvangen en beoordeelde meerjarenplan, als een goed moment om het stokje over te dragen.

Jeffrey Meulman: ”Iets voor het theater mogen betekenen was iets waar ik als jongetje al van droomde. Wat dat betreft waren de afgelopen 16 jaren een enorm voorrecht. Ik heb er ontzettend van genoten. Niet alleen van de samenwerking met mijn directe collega’s, maar ook om met zo veel bezielde partijen en mooie mensen gewerkt te mogen hebben. Het was een geweldig avontuur.

Editie 2021
De organisatie bereidt zich ondertussen voor op nieuwe edities van het Nederlands Theater Festival en Amsterdam Fringe Festival. Beiden vinden plaats van donderdag 2 tot en met zondag 12 september 2021.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten