5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Juryrapport BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016

14 april 2024

Donderdag 1 september wordt tijdens de opening van het Nederlands Theater Festival bekend gemaakt wie de winnaar is van de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016, de grootste theaterprijs van Nederland voor jonge theatermakers. Lees hier alvast het Juryrapport van de BNG Nieuwe Theatermakersprijs 2016 over alle genomineerde makers:

NINA SPIJKERS – Don Carlos (i.s.m. Toneelschuur producties)
EVA LINE DE BOER – Dit gebeurt allemaal tegelijk (ism Festival Cement)
URLAND – Bedtime Stories (i.s.m. Productiehuis Rotterdam)
JAN HULST & KASPER TARENSKEEN – Scheeps-Horeca (i.s.m. Frascati Producties)
OLIVIER DIEPENHORST – Smekelingen (ism Toneelschuur Producties)
LISA VERBELEN – ONE. (BOG.collectie)
LARS DOBERMAN – De Familie Mansøn (i.s.m. Orkater/De Nieuwkomers)
TAMAR BLOM & FRANCESCA LAZZERI (WILD VLEES) – When everything is human, the human is an entirely different thing (co-productie Theaterfestival Boulevard / i.s.m. Festival Cement)

De winnaar ontvangt een bedrag van 45.000 euro voor het hernemen van de winnende voorstelling of voor de ontwikkeling van een nieuwe productie. De productie zal dan tevens te zie zijn op het Nederlands Theater Festival van volgend jaar. Zo fungeert de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs als springplank voor de meest veelbelovende (jonge) theatermakers.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten