5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Kindertheater

Verschillende vormen

Verteltheater: Verteltheater is een vorm van theater waarbij een performer of verteller een verhaal vertelt aan het publiek. Het kan worden verrijkt met gebruik van stemvariaties, gebaren, mimiek en minimale rekwisieten om de verbeelding van de jonge toeschouwers te stimuleren.

Poppen- en objectentheater: Poppen- en objectentheater maakt gebruik van poppen, marionetten, handpoppen, objecten of knuffels als belangrijkste personages. De poppenspelers manipuleren de poppen en objecten om verhalen tot leven te brengen en een interactie tussen de poppen en het publiek te creëren.

Muziektheater: Muziektheater combineert theater en muziek. Het kan variëren van voorstellingen met live muzikale begeleiding tot volwaardige musicals voor kinderen. Muziek en liedjes worden gebruikt om emoties uit te drukken, het verhaal te versterken en het publiek te betrekken.

Interactief theater: Interactief theater betrekt het publiek actief bij de voorstelling. Kinderen worden aangemoedigd om mee te doen, te reageren en soms zelfs het verhaal mede vorm te geven. Dit kan door middel van vraag-en-antwoordspellen, spelletjes, dans of andere vormen van interactie.

Fysiek theater: Fysiek theater maakt gebruik van lichaamstaal, beweging en visuele elementen om verhalen te vertellen. Het kan gechoreografeerde bewegingen, acrobatiek, dans en andere fysieke theatertechnieken omvatten om de verbeelding en het visuele begrip van het jonge publiek te prikkelen.

Educatief theater: Educatief theater richt zich op het overbrengen van educatieve boodschappen en het stimuleren van leren door middel van theater. Het kan thema’s behandelen zoals geschiedenis, wetenschap, milieubewustzijn, sociaal gedrag en gezondheid.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten