Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

MISSA MATER SOLA 

Koorconcert en dansvoorstelling, een ode aan de kracht van het vrouwelijke, in elk van ons.

Let me tell you something you already know

Let me tell you something you already know is een persoonlijke performance van Severs over een wereld waarin nuance en empathie ondergesneeuwd raken en machtsmisbruik en geweld aan de orde van de dag zijn. Invoelbaar, humoristisch en pijnlijk herkenbaar. 

Kibra Silensio

Het waarom beantwoord

In Het waarom beantwoord doet Mathieu verwoede pogingen G.G.T. Rustwijk en zijn onemanshow opnieuw tot leven te wekken. Via het verhaal over zijn zoektocht, doorspekt met verzamelde krantenartikelen, foto’s, schilderijen én audiofragmenten waarin zijn familieleden een stem krijgen, roept hij het verleden op. Dit leidt tegelijkertijd tot vragen over zijn identiteit in het Nederland van nu, waarin hij de éne keer als ‘Surinamer’ bestempeld wordt en de andere keer voor ‘Brabantse jongen’ moet doorgaan.

Erosion

Een nieuwe fysieke voorstelling van performance collectief ROTOR over de mens en zijn omgeving. Nu de balans tussen mens en natuur een kantelpunt nadert, gaan de performers op een poëtische manier in dialoog met een dreigend landschap.

BEIGE

Als je familie wortels in Afrika heeft, ben jij dan ook Afrikaans? En kun je daar dan trots op zijn? Maar waarom eigenlijk? Waarom zou je trots zijn op iets waar je geen invloed op hebt gehad? Zijn wij even trots op onze Nederlandse wortels?

BNG Bank Theaterprijs | Anne Faber Stipendium

BLOOS de mannen

In 2018 maakte Boneschansker BLOOS, een audioperformance waarin je liggend in bed luisterde naar verhalen over vrouwelijke intimiteit. De performance was ook te zien op het Nederlands Theater Festival. BLOOS de mannen is het vervolg. Boneschansker ging in gesprek met mannen tussen de 10 en 100 jaar oud over intimiteit, sensualiteit en verlangen. Hoe definiëren zij hun man-zijn? Wanneer houden ze van hun lichaam en wie zijn ze voorbij dat lichaam? Hun ervaringen worden gedeeld in een prikkelende audiobeleving. Winnaar van de BNG Bank Theaterprijs 2020.

Om de hoek woont een struik (8+)

In een zelfgebouwde maquette van de stad komen de inwoners tot leven. Niet de mensen, maar de Esdoorn, de Lantaarnpalen, het Openbare Toilet, de Schoorsteen, de Kevers onder de tegels en de Kiosk op het plein spelen hier de hoofdrol. Deze heerlijk fantasievolle en woordeloze voorstelling wordt begeleid door een filmische soundtrack gecomponeerd door Frederik de Clercq.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten