Nieuws
1 t/m 11 september 2022 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

BNG Bank Theaterprijs | Anne Faber Stipendium

BLOOS de mannen

In 2018 maakte Boneschansker BLOOS, een audioperformance waarin je liggend in bed luisterde naar verhalen over vrouwelijke intimiteit. De performance was ook te zien op het Nederlands Theater Festival. BLOOS de mannen is het vervolg. Boneschansker ging in gesprek met mannen tussen de 10 en 100 jaar oud over intimiteit, sensualiteit en verlangen. Hoe definiëren zij hun man-zijn? Wanneer houden ze van hun lichaam en wie zijn ze voorbij dat lichaam? Hun ervaringen worden gedeeld in een prikkelende audiobeleving. Winnaar van de BNG Bank Theaterprijs 2020.

Om de hoek woont een struik (8+)

In een zelfgebouwde maquette van de stad komen de inwoners tot leven. Niet de mensen, maar de Esdoorn, de Lantaarnpalen, het Openbare Toilet, de Schoorsteen, de Kevers onder de tegels en de Kiosk op het plein spelen hier de hoofdrol. Deze heerlijk fantasievolle en woordeloze voorstelling wordt begeleid door een filmische soundtrack gecomponeerd door Frederik de Clercq.

Songs for no one

Theatermaker Nastaran Razawi Khorasani schildert in Songs for no one het leven van een jongen en een meisje in de Islamitische dictatuur van Iran. In haar beeldende solo vol duetten, dialogen, gedichten en songs klinken de stemmen van de kinderen in de oeroude Perzische taal. Een portret van een verborgen samenleving waarin wordt getoond wat doorgaans onzichtbaar blijft. Poëtisch portret van twee kinderen in Iran. [Winnaar van de BNG Bank Theaterprijs 2020].

Jezebel

JEZEBEL is een dansvoorstelling geïnspireerd door de ‘Video Vixens’, de uitdagende modellen in de hiphopclips eind jaren ’90 op MTV. De Vixens dansten schaars gekleed op door mannen gedomineerde muziek. Toch was hun invloed groot: het waren vaak de Vixens die de populariteit van de artiest bepaalden. Ze waren hypersensueel, maar ook sterk en onafhankelijk.

Oorlog en vrede

Tolstojs meesterwerk Oorlog en Vrede als wapen tegen de spruitjesmentaliteit. Een gids voor het moderne leven.

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!