Nieuws
1 t/m 11 september 2022 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Sea Wall

Sea Wall is een beklemmende monoloog van de Britse schrijver Simon Stephens, gespeeld in het Engels zonder boventiteling. Boafo speelt een man die door een wrede speling van het lot zijn dochter verliest en hardop zoekt naar nieuw houvast. Een onpeilbaar verdriet krijgt woorden.

Coloured Swan 3: Harriet’s reMix

“We liggen op de grond, neergedrukt door het gewicht van onze geschiedenis en we vragen ons af waarom we niet kunnen ademen. ‘De aanfluiting van de aarde’ zijn we genoemd… Hier zijn we altijd geweest en we zullen niet snel vertrekken. Onze melanine duidt het verhaal aan dat we hebben uitgebeiteld.” Vier jonge kunstenaars op het kruispunt van West-Europa en Sub-Sahara Afrika.

Real Boys

More Dogs ziet de wereld om zich heen steeds kunstmatiger worden en kijkt er gefascineerd naar, maar wel met enige argwaan. In onze verwarring over wat echt en onecht is, gaan we op zoek naar authentieke ervaringen. In Real Boys proberen vijf Pinokkio’s echte jongens te worden. In een geflipt libretto bezingen ze popcultuur, online profilering en laboratoriumvlees maar ook liefde, fake-news en Pinokkio’s queeste. In Real Boys vechten de  Pinokkio’s met het ‘fake’ spektakel dat hen omringt. Een frisse en ingenieuze musical over de zoektocht naar echtheid tussen het fake news.

Learn how to think, work and play like a futurist

Waarom nieuwsgierigheid en creativiteit tot een post-corona-renaissance zouden kunnen leiden.

Eindelijk zijn we op een punt gekomen dat we weer (voorzichtig) vooruit durven te kijken. Maar hoe ziet die toekomst er voor de kunsten uit? Hoe gaan we als sector om met de bedreigingen, maar ook (en misschien vooral): hoe maken we gebruik van alles dat we hebben geleerd en hoe pakken we de kansen die er ook zeker zullen zijn?

Through the Grapevine

Performers Alexander Vantournhout en Axel Guérin tonen hun lichamen ontdaan van elke franje. Ze zijn getraind, maar niet perfect. Gaandeweg botsen hun atletische lichamen op fysieke grenzen en ontdekken ze de sterktes en zwaktes van hun eigen lichaam. Als virtuoze acrobaten spelen ze met proportie en fysieke kracht. De performers zoeken met inspanning en concentratie samen naar evenwicht. Ze dagen elkaar uit en helpen elkaar, ze leiden afwisselend de dans. Zonder daarbij de humor te schuwen! Een acrobatische ode aan de vriendschap tussen twee dansers.

Mount Average

Welkom in Mount Average. Julian Hetzel neemt ons mee op een rondleiding door een fabriek. Daar confronteert hij ons met onze ideologieën uit heden en verleden. Standbeelden van dictators en tirannen worden voor onze ogen afgeschuurd en tot pulp gemalen, om ze een zinvolle nieuwe invulling te geven. Een huiveringwekkende en hilarische rondleiding door ons verleden.

Orestes in Mosul / the-making-of

Met Orestes in Mosul maakte Milo Rau misschien wel één van zijn belangrijkste producties, bejubeld in de internationale pers. Voor deze bewerking van de oud-Griekse Oresteia – een tragedie over een niet-eindigende reeks moorden uit wraak,  trok regisseur Milo Rau naar de frontlijn van de slepende oorlog Irak. Hoe eindig je een keten van geweld? 

Dear Winnie

Negen actrices/zangeressen vertellen in deze bejubelde voorstelling het verhaal van de omstreden ‘moeder van de anti-Apartheid’, Winnie Mandela.

ACT: Johan Leysen speelt Beckett

Schrijver en Nobelprijswinnaar Samuel Beckett was niet optimistisch over het lot van de mens. Bij hem vindt kunstenaar/theatermaker Kris Verdonck de woorden om iets te zeggen over de toekomst. ACT toont een mens op de rand van de afrond, met de wil om die afgrond beter te begrijpen.

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!