Programma
& Tickets
2 t/m 12 september 2021 — Amsterdam
Online
programma
Search

De Staat van het Theater … een jaar later

Dit is niet de Staat van het Theater – de officiële Staat van het Theater wordt ’s middags uitgesproken door Milo Rau.

Vorig jaar sprak theatermaker en stand-up filosoof Laura van Dolron de Staat van het Theater uit. Met veel succes, en met nog meer plezier. “Het leek het engste, maar dat is vaak het leukste.”, aldus Laura. De pers was lovend:  “Van Dolrons blik is scherp en vol mededogen. (…) De Staat van het theater 2019 was warm, persoonlijk en ontroerend” (Theaterkrant) en “Bovenal was haar toespraak een pleidooi voor vrouwelijk zelfvertrouwen en voor vrouwelijke kracht: heb geen schaamte, bezwijk niet onder het schoonheidsideaal” (NRC).

Jezebel

JEZEBEL is een dansvoorstelling geïnspireerd door de ‘Video Vixens’, de uitdagende modellen in de hiphopclips eind jaren ’90 op MTV. De Vixens dansten schaars gekleed op door mannen gedomineerde muziek. Toch was hun invloed groot: het waren vaak de Vixens die de populariteit van de artiest bepaalden. Ze waren hypersensueel, maar ook sterk en onafhankelijk.

Oorlog en vrede

Tolstojs meesterwerk Oorlog en Vrede als wapen tegen de spruitjesmentaliteit. Een gids voor het moderne leven.

Syzygy

Een zinsbegoochelende voorstelling over onze obsessie met het lichaam.

In een voorstelling van Jakop Ahlbom is niets is wat het lijkt. Een kast wordt een piano, een bankstel een portaal naar het onbekende. Personages verschijnen en verdwijnen. Mensen vouwen zich in onmogelijke posities. Ahlbom en zijn performers rekken de grenzen van de verbeelding. Als in een vreemde droom wordt je meegevoerd langs scènes zonder woorden, dansante duetten, magische trucs en pure slapstick.

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!