Programma
& Tickets
5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Afterparty Gala van het Nederlands Theater

Voor iedereen die geen kaarten voor het GALA kunnen bemachtigen maar wel mee wil feesten, is het mogelijk om kaarten te kopen voor de Afterparty voor een tientje. Het feest start om 22 uur op het podium van ITA en gaat na 01.00 uur door tot in de kleine uurtjes in de Brasserie.

‘Gasterij de Toekomst’: talkshow voorafgaand aan GAS

GASTERIJ DE TOEKOMST

Vooruitlopend op de parlementaire enquête over de gaswinning in Groningen, organiseert Toneelgroep Jan Vos een informatieve talkshow. Aan de hand van getuigenissen van politici, geologen, gedupeerden en andere betrokkenen wordt er op zoek gegaan naar wat er mis ging in het Groningse aardbevingsdossier. Waarom is tot op de dag van vandaag geen van de betrokken partijen erin geslaagd de problemen op een doortastende  manier aan te pakken? Naast een terugblik op het verleden is er aandacht voor de energietransitie die er onvermijdelijk aan staat te komen. Bij de talkshow zal minister Eric Wiebes zijn opwachting maken. Daarnaast zijn te gast de oud-burgmeester van de gemeente Eemsmond Marijke van Beek, aardbevingsgedupeerde en voormalig lid van de Dialoogtafel Yvonne Morselt en de Amsterdamse wethouder Marieke van Doorninck, die zich bezig houdt met de energie-transitie.

Snelcursus Theaterkijken

Iedereen kan zomaar een voorstelling binnenstappen en een geweldige avond hebben, daar is geen enkele vooropleiding voor nodig. Maar met kennis over de achtergronden en wat handvaten, haalt een mens zoveel meer uit wat hij ziet! 

Middag van de Theaterfotografie

Deze middag staat in het teken van de theaterfotografie, met keynote speaker Helen Sloan (backstage- en still-fotograaf van Game of Thrones) en een dubbelgesprek tussen theaterfotografen Hans Gerritsen en Bas de Brouwer.

Keynote speaker Helen Sloan
Toen ze elf jaar oud was, mocht Helen Sloan de camera van haar vader lenen voor een schoolreisje. Ze wist het toen nog niet, maar dat was de start van een carrière als filmset-fotografe die haar zou leiden naar de set een van de populairste series aller tijden: Game of Thrones. Sloan geeft ons een kijkje achter de schermen van theater- en filmfotografie. Behalve een goed oog voor pakkend beeld en een scherp schot, moet je ook je innerlijke ninja wakker maken op de set. Want dat is de kunst van theater- en setfotografie: jezelf onzichtbaar maken.

Deze lezing is in het Engels / This lecture is English spoken

De Toneelleesclub

Een speciale festival-editie van De Toneelleesclub van De Tekstsmederij, hét Nederlandse talentontwikkelingsplatform voor opkomende toneelschrijvers en regisseurs. Onder deskundige begeleiding van zakelijk leider/jurylid Marijke Schaap (De Tekstsmederij) en regisseur/actrice Samora Bergtop (Well Made Productions) lezen we Hin und Her ( ’t Barre Land / Tijdelijke samenscholing & Co), ook op het festival te zien. Waar zit het conflict en hoe heeft de schrijver het geënsceneerd? Kortom: wat raakt jou wel of niet in een toneelstuk? Gegarandeerd voer voor interessante gesprekken.

 

Masterclass Theaterfotografie

Tijdens het festival geeft de winnaar van de Theaterfotografie Prijs 2017, Kurt van der Elst, een masterclass theaterfotografie. Deze masterclass kost 45 euro, inclusief toegang tot de Middag van de Theaterfotografie op zondag 15 september in Theater Bellevue. Een middag over de staat van de theaterfotografie, inclusief Keynote van Helen Sloan, set/still fotograaf van Game of Thrones.

Binnenkort kunt u hier meer informatie vinden over de masterclass.

Interactieve gesprekken met de Toneeljury

Op het Nederlands Theater Festival staan de belangrijkste voorstellingen van het afgelopen seizoen. Maar wie zegt dat eigenlijk? In deze reeks gesprekken leert u de jury kennen die de selectie heeft gemaakt. Onder leiding van moderators Cecile Brommer en Hans Smit leggen twee juryleden aan u uit wat er nu zo belangrijk is aan deze voorstellingen.

Masterclass recensie schrijven

Hein Janssen is nu ‘editor at large’ en was jarenlang theaterredacteur van de Volkskrant. Niemand beter om het vak van te leren. Deze masterclass is een unieke kans voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in de kunst van het recenseren. Of gewoonweg wil leren zijn of haar gedachten en meningen helder op papier te zetten.

Raak of vermaak? over de impact van kunst

Over de impact van kunst: wat brengt een bezoek aan een museum of theater teweeg bij het publiek? De campagne Raak of vermaak? signaleert dat de diepgang van kunst door relatief weinig bezoekers wordt ervaren. De meerderheid beoordeelt museum- of theaterbezoek vooral als een leuk middagje of avondje uit. De campagne betoogt dat de impact van kunstbezoek eenvoudig kan worden vergroot.

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!