Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

GALA van het Nederlands Jeugdtheater

Het jaarlijkse Jeugdtheatergala is een dag waarop creatieven, nieuwelingen, ervaren makers en nieuwsgierigen elkaar ontmoeten en waarin alles draait om jeugdtheater. Deze middag vindt plaats in Theater De Krakeling op Cultuurpark Westergas en is een vast onderdeel van NTF Jong, de jeugdeditie van het Nederlands Theater Festival (1 t/m 11 sept). Hierin zijn de hoogtepunten van het afgelopen jeugdtheaterseizoen nog één keer te zien.

De regie van de dag is dit jaar in handen van Belle van Heerikhuizen (o.a. Sweet Sixteen en De wereld & Ko) die ons op geheel eigen wijze meeneemt in het programma. Met o.a. de Golden Cricket song van DIEHELEDING en de Staat van het Jeugdtheater, dit jaar uitgesproken door Daniël van Klaveren, artistiek directeur Theater Sonnevanck.

Na afloop van het programma praten we na met een hapje en een drankje. Ben je (theater)professional en wil je deze dag graag meemaken? Meldt je aan via de code die je in de uitnodiging ontvangen hebt. Voor meer info bel naar de kassa 020-6245123

Credits
Regie van de dag Belle van Heerikhuizen
Staat van het Jeugdtheater Daniël van Klaveren
Golden Cricket song DIEHELEDING

Birds (12+)

BullyBully (3+)

Het Mysterie van de Grote Mensen (6+)

Anders is een hele normale Zweedse voornaam (6+)

Als je een fietsband een ‘hamer’ noemt, kan je er dan mee timmeren?
Moet je schoenen alleen maar aan je voeten dragen?
Kan je op de muur lopen?
Als iedereen denkt dat jij een hond bent, hoef je dan niet naar school?

Trojan Wars

Stap in deze razende oorlogsmachine waar de emoties als een golf over je heen komen in een filmische ervaring met een draaiend toneelbeeld vol adembenemende verrassingen.  

De dag van de academie en het jeugdtheater

Dé dag voor kunstvakstudenten om het jeugdtheaterlandschap van Nederland te leren kennen.

Het eind van het begin van het einde (8+)

Treed binnen in de wondere wereld van Jetse Batelaan, winnaar van de Zilveren Leeuw op de Biënnale van Venetië. Even origineel als grappig rekt hij de grenzen van de fantasie op en maakt hij de verwachtingen bewust niet waar. Batelaan zweert ook heel graag samen met zijn jonge publiek. Deze voorstelling in z’n achteruit is een “waanzinnige theaterervaring”.

Om de hoek woont een struik (8+)

In een zelfgebouwde maquette van de stad komen de inwoners tot leven. Niet de mensen, maar de Esdoorn, de Lantaarnpalen, het Openbare Toilet, de Schoorsteen, de Kevers onder de tegels en de Kiosk op het plein spelen hier de hoofdrol. Deze heerlijk fantasievolle en woordeloze voorstelling wordt begeleid door een filmische soundtrack gecomponeerd door Frederik de Clercq.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten