Programma
& Tickets
5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Afterparty Gala van het Nederlands Theater

Voor iedereen die geen kaarten voor het GALA kunnen bemachtigen maar wel mee wil feesten, is het mogelijk om kaarten te kopen voor de Afterparty voor een tientje. Het feest start om 22 uur op het podium van ITA en gaat na 01.00 uur door tot in de kleine uurtjes in de Brasserie.

Waar kunnen we landen? Verduurzaming in het theater

Guy Gypens reflecteert op de verhouding tussen de podiumkunst en de sociaal-ecologische crisis naar aanleiding van Waar kunnen we landen? van Bruno Latour.

Het abonnementsmodel is terug. Kans of bedreiging?

Podiumpas, prijsstelling en cultuurmarketing.

Heel even leek het abonnement passé. Het publiek, zo leek het, kocht liever last-minute en wilde maximale flexibiliteit. Maar het een sloot het ander niet uit, zo blijkt. Het abonnement is helemaal terug. Denk aan Netflix, Spotify, abonnementen voor deelauto’s en studentenfietsen of onbeperkte filmpassen.

Middag van de Theaterfotografie

Deze middag staat in het teken van de theaterfotografie, met keynote speaker Helen Sloan (backstage- en still-fotograaf van Game of Thrones) en een dubbelgesprek tussen theaterfotografen Hans Gerritsen en Bas de Brouwer.

Keynote speaker Helen Sloan
Toen ze elf jaar oud was, mocht Helen Sloan de camera van haar vader lenen voor een schoolreisje. Ze wist het toen nog niet, maar dat was de start van een carrière als filmset-fotografe die haar zou leiden naar de set een van de populairste series aller tijden: Game of Thrones. Sloan geeft ons een kijkje achter de schermen van theater- en filmfotografie. Behalve een goed oog voor pakkend beeld en een scherp schot, moet je ook je innerlijke ninja wakker maken op de set. Want dat is de kunst van theater- en setfotografie: jezelf onzichtbaar maken.

Deze lezing is in het Engels / This lecture is English spoken

Masterclass Theaterfotografie

Tijdens het festival geeft de winnaar van de Theaterfotografie Prijs 2017, Kurt van der Elst, een masterclass theaterfotografie. Deze masterclass kost 45 euro, inclusief toegang tot de Middag van de Theaterfotografie op zondag 15 september in Theater Bellevue. Een middag over de staat van de theaterfotografie, inclusief Keynote van Helen Sloan, set/still fotograaf van Game of Thrones.

Binnenkort kunt u hier meer informatie vinden over de masterclass.

De Publieke Tribune: 50 jaar na Aktie Tomaat

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Aktie Tomaat de toneelwereld opschudde. Wat heeft de Aktie Tomaat, als ‘symbolisch scharnierpunt’ van de theatervernieuwingen, in retrospectief eigenlijk opgeleverd? Is er nog ruimte voor experiment? Is er meer nieuw, geëngageerd repertoire? Zijn er genoeg kansen voor nieuwe gezelschappen? Herkent het publiek zich in het huidige theateraanbod? Is de tijd rijp voor een nieuwe Aktie Tomaat of vinden we het wel best zo? Want als er al iets mis is, waar wringt het dan?

Theaterdakenrevolutie: verduurzaming in het theater

Hospitality #tourleven | Uitreiking Roel Oostra Prijs

De grote regie interviews

Een serie live podcasts met beroemde en beruchte oud-regisseurs van de Regie Opleiding.

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!