7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
Cart
Search

Lagelandenliefde

Eind januari 2023 vond in Den Bosch de Nederlands-Vlaamse regeringstop 2023 plaats. In de slotverklaring staat vermeld: “In overleg met de sector tonen we vernieuwde aandacht voor samenwerking tussen het Vlaamse en Nederlandse theaterlandschap. Door deze samenwerkingen worden grenzen verlegd, het bereikte publiek vergroot en vernieuwende kunst gecreëerd.”

Het TheaterFestival Vlaanderen en het Nederlands Theater Festival slaan de handen in elkaar om de uitwisseling en samenwerking tussen de Nederlandse en Vlaamse podiumkunsten te stimuleren. Dit jaar telt de Vlaamse juryselectie opvallend veel Nederlandse producties en de Nederlandse juryselectie verschillende Vlaamse producties. Ook zien we een aantal opvallende samenwerkingen tussen Nederlandse en Vlaamse gezelschappen en makers. Verschillende producties (Zeemaal, Analoog, DARKMATTER) werden bovendien geselecteerd door beide jury’s. Sinds jaren zitten de bekendheid en speelkansen van Vlaamse makers in Nederland en van Nederlandse makers in Vlaanderen echter in dalende lijn. Een spijtige zaak want net deze uitwisseling gaf in het verleden een belangrijke impuls tot vernieuwing binnen beide theaterlandschappen. Tijd voor actie dus!

Onder de noemer #LageLandenLiefde engageren beide festivals zich nu om Vlaams werk in Nederland en Nederlands werk in Vlaanderen mee te spreiden en bekend te maken. Er worden meer producties uit elkaars selectie getoond op de festivals, en we zetten enkele Vlaams-Nederlandse producties extra in de kijker, voor publiek en voor professionals. Met het kwaliteitslabel #LageLandenLiefde geven we aan dat deze makers belangwekkend en artistiek hoogstaand werk creëren, en hun producties het ontdekken meer dan waard zijn, aan beide kanten van de landsgrens.

ANALOOG van De Hoe
Louis Janssens & Willem de Wolf

Te zien:
16 & 17 februari 2024 Theater Rotterdam 
19 maart 2024 Parkstad Limburg Theaters

 

 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten