5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Lancering #lagelandenliefde

14 april 2024

Eind januari 2023 vond in Den Bosch de Nederlands-Vlaamse regeringstop 2023 plaats. In de slotverklaring staat vermeld: “In overleg met de sector tonen we vernieuwde aandacht voor samenwerking tussen het Vlaamse en Nederlandse theaterlandschap. Door deze samenwerkingen worden grenzen verlegd, het bereikte publiek vergroot en vernieuwende kunst gecreëerd.”

Het TheaterFestival in Vlaanderen en het Nederlands Theater Festival slaan de handen in elkaar om de uitwisseling en samenwerking tussen de Nederlandse en Vlaamse podiumkunsten te stimuleren. De Vlaamse juryselectie van dit jaar telt opvallend veel Nederlandse producties en de Nederlandse juryselectie opvallend veel Vlaamse producties. Verschillende producties (Zeemaal, Analoog, DARKMATTER) werden bovendien geselecteerd door beide jury’s. Sinds jaren zitten de bekendheid en speelkansen van Vlaamse makers in Nederland en van Nederlandse makers in Vlaanderen echter in dalende lijn. Een spijtige zaak want net deze uitwisseling gaf in het verleden een belangrijke impuls tot vernieuwing binnen beide theaterlandschappen. Tijd voor actie dus!

Onder de noemer #lagelandenliefde engageren beide festivals zich nu om Vlaams werk in Nederland en Nederlands werk in Vlaanderen mee te spreiden en bekend te maken. Er worden meer producties uit elkaars selectie getoond op de festivals, en we zetten enkele Vlaams-Nederlandse producties extra in de kijker, voor publiek en voor professionals. Met het kwaliteitslabel #lagelandenliefde geven we aan dat deze makers belangwekkend en artistiek hoogstaand werk creëren, en hun producties het ontdekken waard zijn, aan beide kanten van de landsgrens.

Vlaamse & Vlaams-Nederlandse titels te zien op het Nederlands Theater Festival:


Nederlandse & Vlaams-Nederlandse titels te zien op Het TheaterFestival: 


Met de steun van de Vlaamse overheid en Fonds Podiumkunsten
In samenwerking met De Brakke Grond

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten