5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

NEDERLANDS THEATER FESTIVAL 2020 GAAT DOOR IN AANGEPASTE VORM.

23 juni 2024

Het Nederlands Theater Festival 2020 gaat crossmediaal! Van 3 tot en met 13 september zal het festival met een selectie van de beste voorstellingen van afgelopen seizoen zowel online als live te volgen en te bezoeken zijn met een aangepast programma tengevolge van de regelgeving rond het Corona-virus. Zo is het aantal producties dat getoond kan worden dit jaar minder groot dan voorgaande jaren en wordt Het Gala van het Nederlands Theater uitgesteld. Toch zullen zo’n 15 producties in een alternatieve 1,5 meter opstelling ‘gewoon’ in de zaal te zien zijn. Eind juni wordt de Officiële Juryselectie – de beste voorstellingen volgens de Nederlands Toneeljury – bekendgemaakt waarna de kaartverkoop start.

Aangepast programma
Het programma van het Nederlands Theater Festival zal dit jaar anders zijn dan normaal, maar niet minder bijzonder. Momenteel wordt nog hard gewerkt aan de programmering, maar we verwachten ongeveer vijftien producties te kunnen programmeren uit de officiële juryselectie, de selectie van de Wijkjury, de genomineerden voor de BNG Bank Theaterprijs, de Vlaamse selectie en de hoogtepunten uit het jeugdtheater aanbod van afgelopen seizoen. Ook presenteren we een uitgebreid professionals programma op donderdag 3 september, voorafgaand aan de jaarlijkse Staat van het Theater.

Het festival zal dit jaar een aanstekelijke, crossmediale opzet krijgen, waarbij het essentiële live element steeds de boventoon voert. De grotere voorstellingen die financieel onhaalbaar zijn in de 1,5 meter samenleving tonen we helaas niet. The show must go on, maar niet tegen elke prijs. Desondanks valt er van de overige voorstellingen bijzonder veel te genieten. Leuk om alvast te melden: het aandeel Belgische voorstellingen in het programma is dit jaar opvallend groot.

Toneelprijzen en Gala van het Nederlands Theater
In overleg met de Vereniging Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) en de Nederlandse Toneeljury is besloten om tijdens de komende editie van het Nederlands Theater Festival geen toneelprijzen uit te reiken, maar Het Gala van het Nederlands Theater te verplaatsen naar het eerste moment waarop een volle zaal weer mogelijk is.

De Nederlandse Toneeljury heeft in overleg met het bestuur van ACT, de belangenvereniging voor acteurs, besloten om wel de nominaties bekend te maken over de periode mei 2019 tot maart 2020. Deze nominaties worden op de laatste dag van het Nederlands Theater Festival tijdens een alternatief gala bekend gemaakt. De genomineerden dingen mee naar de prijzen die in 2021 worden uitgereikt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten