Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

De Cabaret Collectie

18 april 2023

Het Nederlands Theater Festival en De Kleine Komedie presenteren tijdens NTF 2023 De Cabaret Collectie: een selectie van de meest in het oog springende cabaret- en kleinkunstvoorstellingen van het afgelopen seizoen.

Daarmee vestigen ze de aandacht op cabaret als theaterdiscipline. Een discipline waarbinnen talloze vormen bestaan, en die uitwaaiert naar en dwarsverbanden legt met toneel, storytelling, poëzie, hiphop etcetera. Met gevoel voor humor als basis. De Collectie is een selectie uit deze volle breedte, en laat de ontwikkeling zien van het cabaret op dit moment.

Vorig jaar mocht De Cabaret Collectie alvast proefdraaien op het festival. Vanaf dit jaar wordt deze selectie gemaakt door een speciale commissie, die een keuze maakt uit theatervoorstellingen waarbij cabaret en kleinkunst in de breedste zin van het woord de hoofdrol spelen.

De commissie, begeleid door Jörgen Tjon a Fong, directeur De Kleine Komedie, bestaat uit:

  • Cyanne Toebes Moe-Tjon, Hoofd artistieke zaken bij Theaters Diligentia en PePijn en comedy programmeur Vondelpark Openluchttheater.
  • Sander Janssens, theaterjournalist voor NRC en Theaterkrant
  • Dick Zijp, humoronderzoeker en docent aan de Universiteit Utrecht en de KU Leuven en cabaretcriticus De Groene Amsterdammer
  • Floor Nicolas, programmeur De Kleine Komedie

Het commissiestatuut en de daarbij horende selectiecriteria is hier te downloaden. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten