5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

De Cabaret Collectie

18 april 2023

Het Nederlands Theater Festival en De Kleine Komedie presenteren tijdens NTF 2023 De Cabaret Collectie: een selectie van de meest in het oog springende cabaret- en kleinkunstvoorstellingen van het afgelopen seizoen.

Daarmee vestigen ze de aandacht op cabaret als theaterdiscipline. Een discipline waarbinnen talloze vormen bestaan, en die uitwaaiert naar en dwarsverbanden legt met toneel, storytelling, poëzie, hiphop etcetera. Met gevoel voor humor als basis. De Collectie is een selectie uit deze volle breedte, en laat de ontwikkeling zien van het cabaret op dit moment.

Vorig jaar mocht De Cabaret Collectie alvast proefdraaien op het festival. Vanaf dit jaar wordt deze selectie gemaakt door een speciale commissie, die een keuze maakt uit theatervoorstellingen waarbij cabaret en kleinkunst in de breedste zin van het woord de hoofdrol spelen.

De commissie, begeleid door Jörgen Tjon a Fong, directeur De Kleine Komedie, bestaat uit:

  • Cyanne Toebes Moe-Tjon, Hoofd artistieke zaken bij Theaters Diligentia en PePijn en comedy programmeur Vondelpark Openluchttheater.
  • Sander Janssens, theaterjournalist voor NRC en Theaterkrant
  • Dick Zijp, humoronderzoeker en docent aan de Universiteit Utrecht en de KU Leuven en cabaretcriticus De Groene Amsterdammer
  • Floor Nicolas, programmeur De Kleine Komedie

Het commissiestatuut en de daarbij horende selectiecriteria is hier te downloaden. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten